AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Νοε 2013

Η Ε.Ο.Σ.Σ καταγγέλει τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου


"Πυρά" κατά του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου εξαπολύει με ανακοίνωσή του το Δ.Σ της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (Ε.Ο.Σ.Σ). Αφορμή η αδειοδότηση που ο Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους υπέγραψε για τη λειτουργία δύο ιδιωτικών οινοποιείων στο νησί.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την Ε.Ο.Σ.Σ, "η επίθεση εναντίον της αμπελουργίας, των αμπελουργών και του παραγωγικού ιστού της Σάμου συνεχίζεται και κλιμακώνεται με στόχο τους συνεταιρισμούς και την Ε.Ο.Σ.Σ.

Μετά την φοροεπιδρομή του Κράτους και την Τραπεζική τοκογλυφία, ακολουθεί η επίθεση για την ανατροπή του αναγκαστικού νόμου 6085/1934, ο οποίος αποτελεί ασπίδα προστασίας των αμπελουργών, της οινοπαραγωγής, της μοναδικής ποιότητας του Σαμιώτικου κρασιού.

- Η προκλητική παρέμβαση της Ευρωπαϊκής επιτροπής τον περασμένο Ιούνιο.

- Η άρνηση της Κυβέρνησης να επιστρέψει ως απαράδεκτη την παραπάνω παρέμβαση.

- Η μεθόδευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για παραπομπή της υπόθεσης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο,
αποτελούν σταθμούς μιας πολιτικής υπονόμευσης του σημερινού χαρακτήρα των συνεταιρισμών και της Ε.Ο.Σ.Σ, μιας πολιτικής που δεν διστάζει να θυσιάσει την σημαντικότερη παραγωγική και οικονομική βάση του νησιού, το κρασί, την Ε.Ο.Σ.Σ και τους 3.000 αμπελουργούς, στο βωμό των οικονομικών συμφερόντων που κρύβονται πίσω από 2-3 άτομα που φέρονται ως οινοποιοί.

Όργανο αυτής της πολιτικής και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, αδειοδότησε δύο ιδιωτικά οινοποιεία κατά παράβαση του νόμου 6085/1934, των αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας και πάνω απ΄ όλα γράφοντας στα παλιά του υποδήματα το κοινό δημόσιο συμφέρον των 3.000 Αμπελουργών και όλων των Σαμιωτών.

Ο κ. Παπαθεοφάνους υπέγραψε τις άδειες, με την προϋπόθεση ότι δεν θα οινοποιούνται σταφύλια Σαμιώτικα, πράγμα το οποίο καταγγείλαμε ως πρόσχημα που έρχεται σε αντίθεση με την κοινή λογική.

Σε έλεγχο του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σάμου στα δύο αυτά οινοποιεία, διαπιστώθηκε ότι είχαν οινοποιήσει μόνο σταφύλια Μοσχάτα Σαμιώτικα, γεγονός που ακυρώνει ακόμα και την προσχηματική προϋπόθεση αδειοδότησης των δύο αυτών οινοποιείων.

Το Δ.Σ της Ε.Ο.Σ.Σ σε συνάντησή του με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, ζήτησε το αυτονόητο: Την ανάκληση των αδειών, πράγμα άλλωστε για το οποίο είχε δεσμευτεί ενώπιον ολόκληρου του Δ.Σ της Ε.Ο.Σ.Σ. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης υιοθετεί διάφορους αστείους νομικισμούς των οινοποιείων που προσχηματικά αδειοδότησε, απευθύνει ερωτήματα στα αρμόδια Υπουργεία, κωλυσιεργεί εδώ και δύο μήνες, αρνούμενος να ανακαλέσει την άδεια.
Επισημαίνουμε ότι πριν από ένα χρόνο υπέγραψε τις αδειοδοτήσεις με πρωτοφανή σπουδή σε δύο εικοσιτετράωρα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Σ.Σ καταγγέλλει τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου ως παρανομούντα κατ' εξακολούθηση, προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα που έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα ολόκληρου του Σαμιακού Λαού, τον οποίο υποτίθεται ότι εκπροσωπεί.

Καλεί:

1. Τα αρμόδιά Υπουργεία Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης να βάλουν τέλος στην παρανομία, να συνταχθούν με το κοινό δημόσιο συμφέρον των 3.000 Αμπελουργών και ολόκληρου του νησιού, υποχρεώνοντας άμεσα τον κ. Αντιπεριφερειάρχη να σεβαστεί τον Αναγκαστικό Νόμο 6085/1934 και να ανακαλέσει τις άδεις των δύο οινοποιείων.

2. Τους οργανωμένους τοπικούς φορείς (Δήμο, Περιφέρεια, Επαγγελματικούς, Επιστημονικούς συλλόγους, Εργατικό Κέντρο, Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, Κόμματα, Λαϊκές Επιτροπές κ.λ.π), να σταθούν στο πλευρό των Αμπελουργών και της Ε.Ο.Σ.Σ.

3. Τους Αμπελουργούς και όλους τους Σαμιώτες να προστατεύσουν το εισόδημα και την Οργάνωσή τους, την Ε.Ο.Σ.Σ, απομονώνοντας τους εφιάλτες.

Δηλώνει:

1. Ότι θα εξαντλήσει όλες τις νομικές δυνατότητες που υπάρχουν, εναντίον όσων παρανομούν, προκειμένου να στηρίξει τα συμφέροντα των Αμπελουργών και της Ε.Ο.Σ.Σ.

2. Ότι θα παλέψει μαζί με όλους τους Αμπελουργούς για την στήριξη του μόχθου, του εισοδήματός τους και της Οργάνωσής τους, της Ε.Ο.Σ.Σ
".