AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Μαΐ 2014

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου αντιδρά


Την έντονη αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου προκαλεί η "στο παρά πέντε των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών απαράδεκτη δραματική μείωση"  από το Υπουργείο Οικονομικών της εκλογικής αποζημίωσης για την απασχόληση των δικηγόρων σε δύο συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, "με τρεις κάλπες, με μεγάλο αριθμό υποψηφίων και με σταυροδοσία, χωρίς εφορευτικές επιτροπές στα περισσότερα εκλογικά τμήματα και "υπέρ 18ωρη ημερήσια εργασία και στις δύο Κυριακές".

"Παντού υπάρχουν όρια", λένε οι δικηγόροι του νησιού, που επισημαίνουν:

"Η Ελληνική Πολιτεία 'βρήκε' τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει τα πολιτικά κόμματα που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, 'βρήκε' τους δικηγόρους (και όχι μόνο αυτούς) και ζητάει από αυτούς ως 'είλωτες' να αποδεχθούν τη χορήγηση 'φιλοδωρήματος' αντί ουσιαστικής αποζημίωσης.

Εκλογικής αποζημίωσης που φανερώνει την από μέρους της Ελληνικής Πολιτείας πλήρη απαξίωση τόσο του δικηγορικού λειτουργήματος, όσο και του θεσμικού ρόλου του δικαστικού αντιπροσώπου.

Είναι πρωτοφανές, ως προς τους διορισμένους εντός του νομού της επαγγελματικής τους δραστηριότητας δικηγόρους, να τους καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση αρκετές ημέρες μετά τις εκλογές, αντί αμέσως μετά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Είναι πρωτοφανές να μην καταβάλλονται οδοιπορικά για τις εκλογές στις 25-5-2014.

Η εκλογική αποζημίωση για να έχει αντίκρισμα θα έπρεπε να καταβληθεί με όρους ισονομίας και δικαιοσύνης και να επανακαθορισθεί το ύψος ημερήσιας αποζημίωσης στα 115 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει σαφές στην Ελληνική Πολιτεία ότι σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα πανθομολογούμενα δίκαια αιτήματά μας, θα πρέπει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας να αποφασίσει ότι τουλάχιστον για τις ευρωεκλογές στις 25-5-2014 να μη μεταβούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, αφού η Ελληνική Πολιτεία δεν τους καταβάλλει τα οδοιπορικά για τις εκλογές αυτές
".