AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Αυγ 2016

Μεγάλη αύξηση στις αφίξεις Τούρκων τουριστών τον Ιούλιο στη Σάμο


Σημαντική ήταν τον περασμένο μήνα η προσέλευση Τούρκων τουριστών στη Σάμο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείο Σάμου, τον Ιούλιο του 2016 ήρθαν στο νησί 8.535 Τούρκοι τουρίστες. Σε σχέση με τους 4.715 που είχαν φτάσει στη Σάμο το 2015, η αύξηση αυτή φτάνει στο 81%, δηλαδή μεταφράζεται σε επιπλέον 3.820 επισκέπτες.

Αναλυτικά, 2.034 Τούρκοι ήρθαν από την πύλη εισόδου του Πυθαγορείου, 3.265 από την πύλη εισόδου της πόλεως Σάμου και άλλοι 3.236 μέσω Καρλοβάσου.

"Στο πλαίσιο της δύσκολης τουριστικής χρονιάς που ζούμε, η θεαματική αύξηση των  Τούρκων επισκεπτών τον Ιούλιο είναι ιδιαίτερα θετική" δήλωσε σχετικά ο Aντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος.

Όπως σημείωσε, "καθοριστικό ρόλο στην αύξηση αυτή είχε η επιτυχής λειτουργία της νέας πύλης στο Καρλόβασι. Σημαντικό ρόλο όμως είχε και η οργανωμένη δουλειά που έγινε όλον τον χειμώνα και οι στοχευμένες δράσεις που οργανώθηκαν από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τους επαγγελματικούς φορείς του νησιού μας.

Οι δράσεις αυτές συνεχίζονται ενώ ήδη προγραμματίζονται νέες. Οι πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις στη γείτονα χώρα μας προβληματίζουν ιδιαίτερα. Η προσπάθεια συνεχίζεται
".

Φωτογραφία του Φώτη Ζανέτη