AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Ιουν 2019

Διήμερο αφιερωμένο στην αστρονομία στις 15-16/6 στο Πυθαγόρειο


Εκδηλώσεις με θέμα την αστρονομία περιλαμβάνει το επιστημονικό-φιλοσοφικό πρόγραμμα του φεστιβάλ "Ηραία-Πυθαγόρεια 2019" για το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουνίου στο Πυθαγόρειο της Σάμου. Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου:

Σάββατο 15 Ιουνίου ώρα 21:00 Είσοδος Ευπαλινείου Ορύγματος

Ομιλήτρια: Φιόρη - Αναστασία Μεταλληνού, αστροφυσικός - υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθήνας. Θέμα της ομιλίας: "Ο θερινός μυθολογικός ουρανός". 

Μία εισαγωγή στην σύνδεση των αστερισμών του καλοκαιρινού ουρανού με την μυθολογία.’’ Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο ουρανό της Σάμου με τηλεσκόπιο.

Κυριακή 16 Ιουνίου ώρα 10:00 στην κεντρική πλατεία του Πυθαγορείου. 


Έναρξη παιχνιδιού “Εξερευνώντας το ηλιακό μας σύστημα” . Η εκπαιδευτική ομάδα του Αστεροσκοπείου της Αθήνας σε ένα παιχνίδι γνώσης με εκπλήξεις.

Στόχος η μύηση των παιδιών σε θέματα αστρονομίας και διαστημικής φυσικής μέσα από γρίφους και απλές κατασκευές. Το παιγνίδι θα ολοκληρωθεί με εκτόξευση αυτοσχέδιων πυραύλων κατασκευασμένων με απλά υλικά από τους νεαρούς μαθητές. Τις δράσεις υλοποιεί ομάδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας στην οποία συμμετέχουν: Φιόρη- Αναστασία Μεταλληνού, Βαγγέλης Τσάμης, Μαρία Τσίχλα, Δήμητρα Τσιούτσια, με την συνεργασία του Πολιτιστικού συλλόγου Πυθαγορείου "Ο Λυκούργος".


Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com