AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Ιουν 2019

Νέα τιμητική διάκριση για τον Σαμιώτη καθηγητή Μανώλη Βαρβούνη

Φωτογραφίες του Αλέξανδρου Μπράλου στη σελίδα "Chora Samou" στο facebook

Άλλη μία τιμητική διάκριση απονεμήθηκε την Κυριακή στον Σαμιώτη καθηγητή και πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Μανώλη Γερ. Βαρβούνη.

Την Κυριακή, στο πλαίσιο της ετήσιας τελετής της απονομής των "Πανδωδεκανησιακών Βραβείων Βασίλη Μοσκόβη", στην αίθουσα λόγου και τέχνης του Δήμου Αθηναίων, ο Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ απένειμε στον κ. Βαρβούνη τον χρυσό σταυρό, την ανώτατη τιμητική διάκριση της εν Δωδεκανήσω Εκκλησίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο καθηγητής τιμήθηκε για το σύνολο του συγγραφικού και ερευνητικού έργου του σχετικά με την θρησκευτική λαογραφία και την λαϊκή θρησκευτική παράδοση του ελληνικού λαού, αλλά και για την τριακονταετή προσφορά του στην μελέτη της λαϊκής παράδοσης των Δωδεκανήσων, αφού το σχετικό με τα Δωδεκάνησα έργο του αριθμεί ήδη δύο βιβλία και περί τα πενήντα εκτενή επιστημονικά άρθρα και ανακοινώσεις σε συνέδρια. 

Πριν την απονομή για το έργο και την προσφορά του κ. Βαρβούνη στην ελληνική παιδεία και στην παράδοση του Γένους μίλησαν ο Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου, κ. Ναθαναήλ και ο ομότιμος καθηγητής λαογραφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισαν πολλοί πρόεδροι και εκπρόσωποι δωδεκανησιακών σωματείων και φορέων.

Πρόκειται για μια ακόμη αναγνώριση της προσφοράς του κ. Βαρβούνη στην μελέτη της ελληνορθόδοξης παράδοσης του λαού μας, τόνισε εμφατικά ο Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ πριν την απονομή του διπλώματος και του σταυρού.




Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκε επίσης ο Κώος ομότιμος καθηγητής ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ζαχαρίας Τσιρπανλής. 

Πηγή: Δημοσίευση του Αλέξανδρου Μπράλου στη σελίδα "Chora Samou" στο facebook

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com