AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Ιουν 2019

Ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης τουρίστα στον Κέρκη!


Μια πολύωρη επιχείρηση για τον εντοπισμό αλλοδαπού που έχασε τον προσανατολισμό του σε δύσβατη περιοχή του Όρους Κέρκης πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας- ξημερώματα Τρίτης πυροσβέστες - διασώστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρλοβάσου, μαζί με διασώστες από το Παράρτημα Σάμου της Ελληνικής ομάδας Διάσωσης.

Αρχικά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου,ειδοποιήθηκε στις 19:10 της Δευτέρας από το τηλ. κέντρο 112, για αποπροσανατολισμό ατόμου Σλοβακικής υπηκοότητας, στο όρος Κέρκης.

Ομάδα τριών πυροσβεστών – διασωστών από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρλοβασίου, με επικεφαλής τον προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, Ανθυποπυραγό Ζαφειρόπουλο Σπύρο, μετά από ολονύχτια και πολύωρη ανάβαση-πεζοπορία κατάφεραν να βρουν σε υψόμετρο 1.200 μ. σώο και σε καλή κατάσταση υγείας, τον 26χρονο τουρίστα. 

Μετά από δύσκολη κατάβαση λόγω δύσβατης δασικής περιοχής καθώς και σωματικής κόπωσης του διασωθέντα, έφθασαν επιτυχώς στη θέση Κακοπέρατο, όπου υπηρεσιακό λεωφορείο του Π.Κ. Καρλοβασίου τους παρέλαβε και τους μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου Σάμου, όπου πραγματοποιήθηκαν προληπτικές εξετάσεις στο διασωθέν άτομο. 

Η όλη επιχείρηση ολοκληρώθηκε στις 04:40 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Στη διάσωση συνέδραμαν και τρεις διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Σάμου. 

Την επιχείρηση συντόνιζε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Πύραρχος Κωνσταντίνος Δ. Φράγκος. 


Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com