AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Σεπ 2014

Απεργούν και στη Σάμο οι δημόσιοι υπάλληλοι την Τρίτη 23/9

 

Στην πανελλαδική απεργία της Τρίτης 23 Σεπτεμβρίου συμμετέχει και το Νομαρχιακό  Τμήμα Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, το οποίο διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Σάμου. Δείτε τι αναφέρει στην απεργιακή της προκήρυξη η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Σάμου:
 
"Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών μετά από προσφυγή της κυβέρνησης να κηρύξει ως παράνομη και καταχρηστική την «αποχή-απεργία», που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ από κάθε διαδικασία της λεγόμενης αξιολόγησης είναι πράξη πέρα για πέρα επικίνδυνη.

Την ίδια στιγμή τα δικαστήρια και πάλι μετά από προσφυγή της κυβέρνησης πετούν στο δρόμο σαν στημένες λεμονόκουπες τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Η απόφαση του δικαστηρίου ουσιαστικά δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν ως απεργιακό αίτημα την κατάργηση νόμων. Είναι εξαιρετικά αντιδραστικό σκεπτικό, φανερώνει την βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και αποκαλύπτει ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια του αστικού κράτους για όλους τους εργαζόμενους.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Από ένα τέτοιο κράτος εχθρικό προς τους εργαζόμενους, αυταρχικό, ταξικό, ένα κράτος που είναι στην υπηρεσία του κεφαλαίου και στενά δεμένο με τους μηχανισμούς της ΕΕ τίποτα θετικό δεν μπορεί να περιμένει για τον εαυτό του ένας δημόσιος υπάλληλος, όπως και όλος ο εργαζόμενος λαός.

Χρειάζεται όλοι οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, οι γυναίκες και όλα τα λαϊκά στρώματα, να ορθώσουν ένα τείχος λαϊκής αντίστασης όχι μόνο ενάντια στην αξιολόγηση και τις απολύσεις, αλλά στο σύνολο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο, στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης, πλουτοκρατίας, Ε.Ε., απαιτώντας εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους, να δοθούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο να συμμετάσχουν στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνεται από το Νομαρχιακό  Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου στις 11:00 π.μ. στο Εργατικό κέντρο Σάμου
".