AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Σεπ 2014

Παρά πέντε 300...


Εκατόν εξήντα έναν παράνομους μετανάστες εντόπισαν και διέσωσαν το περασμένο διήμερο οι Λιμενικές Αρχές στη Σάμο.

Οι 48 από αυτούς βρέθηκαν, πρωινές ώρες του Σαββάτου, στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Παρασκευής, σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο. Στη θέα των λιμενικών, έσπευσαν να καταστρέψουν τους αεροθαλάμους της, με αποτέλεσμα να μπάσει νερά και τελικά να βυθιστεί.

Άλλοι 31 εντοπίστηκαν, απογευματινές ώρες προχθές, στην ευρύτερη περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής.

Πέντε έγιναν αντιληπτοί το απόγευμα της ίδιας ημέρας από μικτό κλιμάκιο στελεχών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, στα ανατολικά του νησιού, όπου είχαν εγκλωβιστεί. Οι δύο εντοπίστηκαν κοντά στο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής και οι άλλοι τρεις σε δύσβατη ορεινή περιοχή.

Άλλος ένας, τέλος, βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Γάτος.

Και την περασμένη Παρασκευή, 41 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή του Ποσειδωνίου, από στελέχη του Λιμεναρχείου Σάμου.

Και στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Ακρωτηρίου Πράσσο, 35 άτομα (29 άνδρες, 2 γυναίκες και 4 ανήλικοι) που επέβαιναν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο που παρουσίαζε εισροή υδάτων και τελικά βυθίστηκε, διασώθηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συνολικά, από την περασμένη Δευτέρα (8/9) έως και το Σάββατο (13/9) στις ακτές της Σάμου αποβιβάστηκαν ή επιχείρησαν να αποβιβαστούν 295 παράνομοι μετανάστες!