AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Σεπ 2014

Η γνώμη των μηχανικών του Τ.Ε.Ε στη Σάμο για τα έργα στην παραλιακή

 
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του Τ.Ε.Ε. (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας), ασκώντας τον επιστημονικό - τεχνολογικό της ρόλο εξέφρασε τις απόψεις της για την αποπεράτωση του έργου της αντιπλημμυρικής προστασίας και διαμόρφωσης της παραλιακής ζώνης του λιμένα Βαθέος Σάμου.

Τα θέματα που απασχόλησαν τους μηχανικούς - μέλη του Τ.Ε.Ε Σάμου είναι αφ’ ενός το χρονοδιάγραμμα της αποπεράτωσης του ανωτέρω έργου εν’ όψει της τουριστικής περιόδου του 2015, μέσα στην οποία, τον Αύγουστο του 2015, θα πρέπει να φιλοξενηθεί και η Aegean Regatta και αφ’ ετέρου την κατάσταση που θα βρεθεί η παραλιακή ζώνη κατά την διάρκεια του χειμώνα, όπου κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα θα παρατηρηθεί άνοδος της στάθμης της θάλασσας και φαινόμενα πλημμυρίδας, τα οποία θα επηρεάσουν δυσμενώς το ήδη κατασκευασμένο οδόστρωμα, αν δεν έχουν προχωρήσει επαρκώς τα έργα της αντιπλημμυρικής προστασίας.

Εκτός αυτών, οι μηχανικοί του Τ.Ε.Ε στη Σάμο επισημαίνουν ότι η ποιότητα της κατασκευής του ανωτέρω έργου πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα και ως προς τα υλικά (γρανίτες, πλάκες πεζοδρομίου, ξυλεία), αλλά και ως προς την ποιότητα των σκυροδεμάτων, συγκολλητικών κονιαμάτων, εμφανών ξυλοτύπων, εμφανών γαρμπιλοδεμάτων, τσιμεντοκονιών λόγω της συνεχούς καταπόνησης που θα δέχονται από τις χειμερινές πλημμυρίδες, καθώς επίσης και των τελικών υψομέτρων, λόγω του ότι οι κλήσεις σε πολλές περιπτώσεις είναι οριακές.

Τέλος, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάμου του Τ.Ε.Ε. θεωρούν ότι επιβάλλεται μέσα στην ομάδα επίβλεψης να συμπεριληφθεί και ένας Αρχιτέκτων Μηχανικός ώστε να υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα στο τελικό φινίρισμα των εργασιών, εκμεταλλευόμενοι την ιδιαίτερη ικανότητα που έχουν οι Αρχιτέκτονες στον τομέα αυτό.