AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Σεπ 2014

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το ακτοπλοϊκό

Φωτογραφία αρχείου My Samos Blog

Για "απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, που υποβαθμίζουν κι άλλο την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας" κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση Σάμου.

Κι αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει, "με την απόφασή του ο Υπουργός της συγκυβέρνησης μειώνει τα δρομολόγια σε ένα την εβδομάδα από 3 που ήταν (πρώτη επιλογή της προκήρυξης, διαφορετικά θα μείνουν δύο), καταργεί τη σύνδεση με Ικαρία, συνεχίζει να αφήνει εκτός τους Φούρνους, καταργεί τη σύνδεση με Θεσσαλονίκη και τριπλασιάζει την επιδότηση.

Την ίδια στιγμή η σύνδεση με Πειραιά συνεχίζει να είναι προβληματική, αφού σταματάει το ΜΥΚΟΝΟΣ που ήρθε για το καλοκαίρι και μένουμε με το υπέργηρο EUROPEAN (Κυπριακή σημαία) EXPRESS! (17 ώρες ταξίδι), με συνεχείς βλάβες και πιστοποιητικά 'αξιοπλοΐας' από ρωσικό νηογνώμονα!

Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την εξέλιξη. Η απόφαση του Υπουργού αφήνει εκτός τις ανάγκες των νησιών μας για καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ τους και με Βόρεια Ελλάδα Χειμώνα καλοκαίρ
ι".

"Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, που όχι μόνο αρνήθηκε να βγάλει ψήφισμα διαμαρτυρίας, αλλά αρνήθηκε να βάλει και σε ψηφοφορία το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση. Με τη στάση της αυτή δίνει για άλλη μια φορά πολιτική στήριξη σε τέτοιες αποφάσεις υποβάθμισης των συγκοινωνιών, απομόνωσης και αποκλεισμού των νησιών της περιφέρειας και μεταξύ τους και δημιουργεί και πρόβλημα στην ίδια τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Καλούμε το Σαμιακό Λαό να αντιδράσει και να διεκδικήσει κατάργηση των νόμων της απελευθέρωσης της ασυδοσίας των εφοπλιστών. Να διεκδικήσει άμεσα συγκοινωνίες καθημερινά με σύγχρονα και ασφαλή πλοία, με φτηνά εισιτήρια και ναυτεργάτες με ΣΣΕ
" αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Λαϊκή Συσπείρωση Σάμου.