AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Σεπ 2014

Η NEL ζητά να βάλει το "Μυτιλήνη"


Αίτημα για άμεση δρομολόγηση του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου "Μυτιλήνη" για κάλυψη δύο γραμμών του βορείου Αιγαίου, μετά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην οποία προχώρησε το υπουργείο Ναυτιλίας, κατέθεσε η ναυτιλιακή εταιρεία NEL Lines. Παράλληλα, με διοικητική προσφυγή της ζητά  να ακυρωθεί η απόφαση του αρμόδιου υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για έκπτωση της εταιρείας, κατάπτωση της εγγυητικής της επιστολής και αποκλεισμό της από μελλοντικούς δημόσιους διαγωνισμούς για χρονικό διάστημα ενός έτους.

Η NEL αναφέρει στην προσφυγή της ότι η απόφαση να κηρυχθεί έκπτωτη "είναι ανυπόστατη, αφού ελήφθη από αναρμόδιο όργανο άνευ ειδικής προ τούτο εξουσιοδοτήσεως χωρίς να υπάρξει γνωμοδότηση και να κληθεί υποχρεωτικά ο ενδιαφερόμενος να παράσχει εξηγήσεις".

Προσθέτει ότι το υπουργείο προχώρησε στη διαδικασία ανάθεσης των γραμμών κατόπιν αναμόρφωσης της δομής τους και του τρόπου των δρομολογίων, με αναπροσαρμογή των καταβαλλόμενων μισθωμάτων κατά 112,50%, ενώ προχώρησε σε αδικαιολόγητη μείωση των χαρακτηριστικών του πλοίου που εκτελούσε τη γραμμή πριν από την έκπτωση της εταιρείας, βάζοντας ως ελάχιστο αριθμό κλινών επιβατών του συμμετέχοντος πλοίου 100 κλίνες αντί 250 που ήταν έως σήμερα.

Η εταιρεία υπογραμμίζει επίσης ότι επιφυλάσσεται κατά παντός νόμιμου δικαιώματός της και ζητεί να γίνει δεκτό το αίτημα για δρομολόγηση του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Μυτιλήνη".

Πηγή: Α.Π.Ε-Μ.Π.Ε