AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Δεκ 2015

Με άλλο πλοίο στη Σάμο οι 186 επιβάτες του "Νήσος Ρόδος"


Συνεχίζεται η πολύωρη ταλαιπωρία για τους 186 επιβάτες που ταξίδευαν για το Βαθύ της Σάμου με το "Νήσος Ρόδος". Το πλοίο παρουσίασε δύο φορές βλάβη στο ταξίδι του από τον Πειραιά, ωστόσο αργά το βράδυ επισκευάστηκε.

Μόλις στις 8:15 το βράδυ της Δευτέρας οι ταξιδιώτες για Σάμο αναχώρησαν τελικά με το "Νήσος Μύκονος".

Αυτό σημαίνει ότι θα φτάσουν με συνολική καθυστέρηση πάνω από 20 ώρες, καθώς αρχικά το "Νήσος Ρόδος" ήταν  προγραμματισμένο να φτάσει στο Βαθύ της Σάμου στις 05:50 τα ξημερώματα της Δευτέρας!


Προς Χίο - Μυτιλήνη το "Νήσος Ρόδος"

Με τη σειρά τους οι 70 ταξιδιώτες προς Χίο και οι 58 προς Μυτιλήνη αναχώρησαν στις 10 το βράδυ με το "Νήσος Ρόδος", που πήρε τελικά άδεια απόπλου από τη Λιμενική Αρχή Σύρου.

Πλέον το "Νήσος Ρόδος" εκτελεί το δρομολόγιο Σύρος-Χίο-Μυτιλήνη, ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει από τη Μυτιλήνη για Χίο-Σάμο-Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο αναχώρησε στις 10 το βράδυ της Κυριακής από τον Πειραιά. Ωστόσο, μία ώρα αργότερα, ενώ έπλεε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού, αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω, λόγω μηχανικής βλάβης στη δεξιά κύρια μηχανή του.

Μετά την (προσωρινή) αποκατάσταση της βλάβης του, στις 03:52 τα ξημερώματα απέπλευσε εκ νέου από τον Πειραιά. Όμως ενώ έπλεε ανοιχτά της Σύρου, παρουσίασε και πάλι μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του και έδεσε στις 9.30 το πρωί στο λιμάνι της Ερμούπολης, όπου απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Εκεί στη Σύρο παρέμεναν μέχρι το βράδυ της Δευτέρας οι 314 επιβάτες του.