AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Δεκ 2015

Επιμένει να ζητάει στοιχεία από τον Δήμαρχο η ΑΚΙΣ


"Η Δημοτική Αρχή κρίνεται από το έργο της και όχι από την αυτοδιαφήμιση του Δημάρχου της" αναφέρει η Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου (ΑΚΙΣ), που ανταπαντά στην απάντηση του Μιχάλη Αγγελόπουλου σχετικά με τις τακτικές απουσίες του από το νησί.

Συγκεκριμένα, σε νέα ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Αντώνης Σίμος, αναφέρει:

"Η Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου εξέδωσε στις 22-12-2015 Δελτίο Τύπου, με τίτλο 'Εξουσιοδότηση για παράβαση νόμων δεν έχει δώσει σε κανέναν ο Σαμιακός Λαός', το οποίο λακωνικά και κυρίως χωρίς κρίσεις και σχολιασμούς, εξηγεί την παράβαση τριών συγκεκριμένων διατάξεων νομοθεσίας, που ζημιώνουν ποικιλοτρόπως τον σαμιακό λαό.

Ο Δήμος Σάμου προσπάθησε στις 23-12-2015, με ένα μακροσκελές Δελτίο Τύπου και με διάθεση υβριστικής αντιπολιτευτικής τακτικής και αυτοπροβολής, να δικαιολογήσει τα πολυάριθμα ταξίδια του κ. Δημάρχου, παραλείποντας να αναφερθεί στην ουσία του θέματος.

Η ΑΚΙΣ προτείνει στον κ. Δήμαρχο το αυτονόητο. Αντί να μηχανεύεται τρόπους απόκρυψης και δικαιολόγησης των πολυάριθμων και μη εγκεκριμένων από το Δ.Σ μετακινήσεών του, να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που ζητήσαμε εγγράφως.

- Δημοσιεύστε λοιπόν, έστω και τώρα, το σύνολο των απουσιών σας και τα οδοιπορικά σας έξοδα από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 έως την 1η Σεπτεμβρίου 2015.

- Δικαιολογήσετε την αναγκαιότητα των εννέα ταξιδιών σας μέσα σε ένα και μόνο μήνα ή την αναγκαιότητα συμμετοχή σας σε συνέδριο με θέμα 'μορφές ισλαμικών κήπων'.

- Καταθέτετε από τώρα και στο εξής στο Δ.Σ, σύμφωνα με τον νόμο, τις μετακινήσεις του επομένου μηνός για έγκριση με πλήρη στοιχεία (προορισμός, ημέρες απουσίας, σύνολο εξόδων, αναγκαιότητα ταξιδιού κτλ).


Θα αναγκαστούμε κ. Δήμαρχε να επαναλάβουμε, για μία ακόμη φορά, ότι η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και την εξουσία οικοδομείται με την τήρηση των αρχών της διαφάνειας, της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης και όχι με προσπάθειες αυτοπροβολής
" καταλήγει ο κ. Σίμος.