AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Αυγ 2018

"Όχι" της 79 ΑΔΤΕ στον Δήμο Σάμου για παραχώρηση του στρατοπέδου Μυτιληνιών

Φωτογραφία του Σταμάτη Γούναρη

Αρνητικά απάντησε η 79 ΑΔΤΕ (Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής) στο αίτημα του Δήμου Σάμου για την παραχώρηση και απόδοση του χώρου του στρατοπέδου Μυτιληνιών προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών και την ανάπτυξη πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, η παραχώρηση του Στρατοπέδου Ανθυπολοχαγού (ΠΒ) Γεωργίου Μοσχονά, ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ δεν είναι δυνατή, αφού το στρατόπεδο αυτό θεωρείται αναγκαίο για την κάλυψη εξειδικευμένων υπηρεσιακών αναγκών. 

Πιο συγκεκριμένα το στρατόπεδο:

α) το στρατόπεδο αποτελεί πεδίο ασκήσεων για τη διεξαγωγή στρατιωτικής εκπαίδευσης για τις μονάδες της 79 ΑΔΤΕ και των εθνοφυλάκων της Σάμου.

β) δεν υφίσταται στην περιοχή ευθύνης της ταξιαρχίας άλλη διαθέσιμη εγκατάσταση για την υλοποίηση της εκπαίδευσης σε αστικό περιβάλλον (αγώνα σε κατοικημένους τόπους).

Δείτε το έγγραφο απάντησης της 79 ΑΔΤΕ στον Δήμο Σάμου για το Στρατόπεδο Ανθυπολοχαγού (ΠΒ) Γεωργίου Μοσχονά:


Σε ανακοίνωσή της, η Δημοτική Κοινότητα Μυτιληνιών "εκφράζει την ευαρέσκειά της και τα θερμά συγχαρητήρια τόσο στον δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο, όσο και στην 79 ΑΔΤΕ. Μπορεί να μην πραγματοποιήθηκε το άριστο, αλλά αποφεύχθηκε το χείριστο. Το στρατόπεδο Πυροβολικού «Γεώργιος Μοσχονάς» παραμένει στη στρατιωτική διοίκηση της 79 ΑΔΤΕ".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com