AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Σεπ 2018

Σε σχολεία της Σάμου και στον Ε.Ο.Σ.Σ η Χριστιάνα Καλογήρου

Αγιασμός στο Πρώτο, Δεύτερο και Μουσικό Γυμνάσιο Σάμου

Στην τελετή αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο και στο Νέο Μουσικό Γυμνάσιο Σάμου παρέστη σήμερα η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, μαζί με τους αντιπεριφερειάρχες Νίκο Κατρακάζο και Γιώργο Κυριαζή.
Από το Ε.Σ.Π.Α της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα χρηματοδοτείται έργο κτηριακής αναβάθμισης, προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος σχολικού έτους.

Επίσης, η περιφερειάρχης παρέστη στην τελετή αγιασμού στο Πυθαγόρειο Γενικό Λύκειο και το Μαυρογένειο ΕΠΑ.Λ Σάμου. Στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα από το Ε.Σ.Π.Α της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου χρηματοδοτείται έργο ενεργειακής αναβάθμισης, προϋπολογισμού 355.680 ευρώ.

Το έργο έχει χρόνο υλοποίησης 6 μηνών και φορέα τον δήμου Σάμου.

Οι εργασίες που χρηματοδοτούνται αφορούν στη μόνωση της στέγης, τη θερμομόνωση της εξωτερικής τοιχοποιίας, την αλλαγή κουφωμάτων και λέβητα, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και την τοποθέτηση νέων φωτιστικών τύπου led.

Η κ. Καλόγηρου ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στις μαθήτριες, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Στη συνέχεια, μαζί με τους αντιπεριφερειάρχες και τον περιφερειακό σύμβουλο Πολυκράτη Κωνσταντινίδη, επισκέφθηκαν τα γραφεία και το οινοποιείο του Ενιαίου Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σάμου, στο Μαλαγάρι.

Με τα μέλη του Ε.Ο.Σ Σάμου συζήτησε θέματα που απασχολούν τον αμπελοοινικό κλάδο, καθώς και για την πορεία της φετινής παραγωγής. Επίσης, ενημερώθηκε για τη νέα προσπάθεια παραγωγής φυσικού οίνου, δηλαδή χωρίς προσθήκη θειώδους και με φυσική αλκοολική ζύμωση, που γίνεται σε ειδικού τύπου δεξαμενή. Το νέο αυτό παραγόμενο προϊόν, ανταποκρινόμενο στη σύγχρονη τάση της αγοράς, ιδίως του εξωτερικού, έχει ήδη προπωληθεί για την εσοδεία του 2018 που ανέρχεται σε 110.000 φιάλες.

Μόλις παρελήφθησαν οι νέες δεξαμενές οινοποίησης

Στην αίθουσα χημείου του Ε.Ο.Σ Σάμου που λειτουργεί ανελλιπώς από το 1934

Η κ. Καλογήρου συνεχάρη τα στελέχη του Συνεταιρισμού για την πρωτοποριακή αυτή προσπάθεια, επισημαίνοντας: "Είμαστε περήφανοι γιατί ο Συνεταιρισμός της Σάμου για άλλη μια φορά πρωτοπορεί και καινοτομεί".

Η περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που γίνονται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την ανάδειξη του οινικού τουρισμού ως δυναμική μορφή θεματικού τουρισμού, αλλά και την προβολή και προώθηση των κρασιών του Βορείου Αιγαίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σ' αυτό το πλαίσιο στις 21 Οκτωβρίου, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, διοργανώνεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η έκθεση "Τα κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα", όπου θα παρουσιαστούν στο κοινό τα κρασιά που παράγονται στα νησιά του Αιγαίου.


Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com