AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Σεπ 2018

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Σάμου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς


Μήνυμα προς τους μαθητές των σχολείων με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2018 - 2019 την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου απηύθυνε ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, κ. Ευσέβιος.

Το μήνυμα αναφέρει τα εξής:

"Αγαπητά μου παιδιά,

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη σε εσάς τους μαθητές. Με την ακολουθία του Αγιασμού, ζητήσαμε από τον Κύριό μας Ιησού Χριστό να ευλογήσει και την φετινή χρονιά και την προσπάθεια που θα καταβάλετε για την απόκτηση της γνώσεως. Η μόρφωση είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγαθά για τον άνθρωπο. Για να καρποφορήσει, όμως πρέπει να συνοδεύεται από συστηματική μελέτη, σοβαρή εργασία, αλλά και καλλιέργεια της ψυχής σας. 

Σ’ αυτή την ηλικία διαμορφώνετε την προσωπικότητά σας. Και δυστυχώς τα αρνητικά παραδείγματα που υπάρχουν στην κοινωνία μας, εισβάλλουν με διάφορους τρόπους και στη ζωή σας, ακόμα και στα σχολεία σας και απειλούν να καταστρέψουν ο,τι όμορφο και ωραίο υπάρχει στην παιδική σας ψυχή.

Εσείς, παιδιά μου, μην επιτρέπετε να συλήσουν αυτούς τους πολύτιμους θησαυρούς της καρδιάς σας. Στην μικρή κοινωνία του Σχολείου σας, να αγωνίζεσθε, να διακρίνεσθε για την φιλομάθεια, την ευγένεια, την καλοσύνη, τον ζήλο για την αναζήτηση των αληθειών, που αφορούν στην πνευματική πρόοδο του ανθρώπου.

Η τοπική μας Εκκλησία πάντοτε θα είναι συμπαραστάτης σας και πάντοτε θα αγωνίζεται να σας προστατεύει από τις κακές και επικίνδυνες επιρροές. Κι αυτόν τον χειμώνα θα σας περιμένει στις Κατηχητικές Συνάξεις της Ενορίας σας, για να γνωρίσετε καλύτερα την ορθόδοξη χριστιανική πίστη και βέβαια θα σας περιμένει στις Κυριακάτικες θείες Λειτουργίες, όπου μπορείτε να ζήσετε στιγμές παραδείσου.

Ως πνευματικός σας Πατέρας θα παρακολουθώ την πρόοδό σας και θα χαίρομαι με τις επιτυχίες σας. Εύχομαι ο Κύριος μας να σας ευλογεί στο ξεκίνημα κι αυτής της σχολικής χρονιάς, να σας φωτίζει και να σας χαρίζει κάθε επιτυχία στους ευγενείς αγώνες σας. 

Στους εκπαιδευτικούς της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας εύχομαι πολλή δύναμη στο λειτούργημα το οποίο ασκούν και τους διαβεβαιώνουμε ότι πάντοτε θα μας έχουν αρωγούς στην μέριμνά τους, να καλλιεργήσουν στις παιδικές ψυχές ήθος, κριτική σκέψη, αγάπη και ανθρωπιά.

Εύχομαι σε όλους καλή, ευλογημένη και δημιουργική χρονιά!

Με όλη μου την αγάπη

Ο Επίσκοπός σας

                                                    + Ο Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος"

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com