Σελίδες

AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Δεκ 2012

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Οι αθηναϊκές εκδηλώσεις της Μητρόπολης για την Ενσωμάτωση της Σάμου


Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στις πρόσφατες εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου-Ικαρίας και Κορσεών στην Αθήνα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Σάμου στη Μητέρα Ελλάδα. Οι φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι χαρακτηριστικές.

Στη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου «Royal Olympic», έναντι των στύλων του Ολυμπίου Διός, συγκεντρώθηκαν (25/11) περισσότερα από 600 άτομα.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Σάμιος καθηγητής Εμμανουήλ Βαρβούνης.

Ακολούθως η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Ι.Ν.Αγίου Γερασίμου Ιλισίων και η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής «Η Περπερούνα», σε καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση του Σάμιου Δημήτρη Ζαχαρίου πλαισίωσε τη βραδιά με παραδοσιακά τραγούδια.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν στην επετειακή αυτή εκδήλωση και εξήρε το παράδειγμα των ηρωικών Σαμίων προγόνων οι οποίοι διαφύλαξαν την ελευθερία του σαμιακού λαού.

Οι παριστάμενοι έλαβαν από τον Μητροπολίτη ιστορική κάρτα που εξέδωσε η Μητρόπολη, ενώ γεύτηκαν και τον φημισμένο «Εκκλησιαστικό Οίνο»-το γλυκό σαμιώτικο μοσχάτο κρασί, το οποίο χρησιμοποιείται στη Θεία Ευχαριστία.
 
Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση: