Σελίδες

AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Σεπ 2013

Τι είδε στο νησί ο Σαμιώτης της Σουηδίας


Τις εντυπώσεις του από τις φετινές διακοπές του στη Σάμο δημοσιοποίησε μέσω διαδικτύου ο Γιάννης Γεωργιλάς, Σαμιώτης που ζει και εργάζεται ως επιχειρηματίας στη Σουηδία. Δείτε τις ενδιαφέρουσες απόψεις του για τα κακώς κείμενα στο νησί, που καλό είναι να τις διαβάσουν και οι τοπικοί φορείς προς προβληματισμό.

Επί λέξει, λοιπόν, ο κ. Γεωργιλάς αναφέρει :

"Η επάνοδος στο νησί μας μετά από ένα χρόνο ηταν μια καλη ευκαιρια για διαπιστωσεις και επισημανσεις. Επιτρεψτε μου να μοιραστω μερικες απο αυτες μαζι σας:

Ο τερματικός σταθμός του "Νήσος Μύκονος" στο Καρλόβασι, δημιουργεί ένα απίστευτο σκηνικό μπλοκαρισμένων επιβατών, αυτοκινήτων και φορτηγών στο λιμάνι και στον δρόμο από Καρλόβασι προς την παραλία "Ποτάμι". Δυο φορές χρειάστηκε να περιμένω μπλοκαρισμένος για πάνω από 25 λεπτά σε αυτο το τρελο μποτιλιαρισμα... Για να συνεχιστει η συγκεκριμενη προσεγγιση θα πρεπει να γινει ανασχεδιασμος του τροπου εισοδου και εξοδου επιβατων και αυτοκινητων.

Η δυσοσμία στην πρωτεύουσα είναι ανυπόφορη. Φίλοι μας Σουηδοί, έφυγαν την δεύτερη μέρα της διαμονής τους για Τουρκία, ενώ κάποιοι άλλοι ζήτησαν μεταφορά στο Κοκκάρι ή στο Πυθαγόρειο. Το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό για να ασχολούμαστε μαζί τους ανεβάζοντας φωτογραφίες στα social media. Καθαριότητα και υγιεινή είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Ο ερχομός αρκετών Τούρκων και Ιταλών τουριστών (οι οποίοι από ότι φαίνεται είναι μιας καλής οικονομικής επιφάνειας) είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την τοπική κοινωνία. Όταν δε αντιμετωπίζονται "αδερφικά" από εμάς, τότε είναι δυνατόν να μετατραπούν σε ζωντανή διαφήμιση της Σάμου σε Τουρκία και Ιταλία αντίστοιχα.

Οι μειωμένες αφίξεις συμπατριωτών μας από τα μεγάλα αστικά κέντρα λόγω οικονομικής κρίσης, ανύπαρκτης διαφήμισης και ακριβής πρόσβασης.

Η ακατανόητη συμπεριφορά, δημοτικής αστυνομίας, αστυνομίας, Ι.Κ.Α. και κτηματικής υπηρεσίας, με καταδρομικές εφόδους, με μετρήσεις με ντεσιμπελομετρο στα κλαμπ και με μεζούρα στην παραλία ανάμεσα σε ξαπλώστρες με ξένους. Ήρθαν μόνο για εισπρακτικούς λόγους και έτσι συμπεριφέρονταν.

Για δεύτερη σερί χρονιά, η καθαριότητα στο Καρλόβασι είναι απαράδεκτη. Η "αναδιανομή" (κάποιοι που γνωρίζουν ακριβώς τι έγινε, το είπαν πλιάτσικο) στις αποθήκες του τότε Δήμου Καρλοβάσου είχε ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση από την πόλη των βαγονέτων καθαρισμού (μαζί με τους καθαριστές...) Τα ίδια βαγονέτα (τα οποία πήγαν στο Βαθύ), είναι στον δρόμο ή σαπίζουν στις εκεί αποθήκες; Αρκετοί κάδοι απορριμμάτων ξεχνιούνται γεμάτοι και χρειάζεται να παίρνουμε τηλέφωνο για να τους καθαρίσουν.

Αυτό το καλοκαίρι ουσιαστικά πέρασε. Τουλάχιστον ας προετοιμαστούμε από τώρα για το επόμενο. Οι προσωπικές εμπειρίες όλων μας, μπορούν να συμβάλουν ώστε το νησί (και εμείς) να γίνουμε καλύτεροι
".