Σελίδες

AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Σεπ 2013

Η Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου στο πλευρό των κρατούμενων μεταναστών


Επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Καρλοβάσου πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη η τοπική Λαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να διαπιστώσει τις συνθήκες παραμονής των κρατουμένων μεταναστών, καθώς και τις ανάγκες τους, τις οποίες αναλαμβάνει να καλύψει.

Τα μέλη της ενημερώθηκαν από τη λιμενική αρχή σχετικά με τις ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης. Όπως έγινε γνωστό, αυτές είναι πολύ μεγάλες, δεδομένου ότι μεγάλος αριθμός μεταναστών, ανάμεσά τους και πολλές γυναίκες και μωρά παιδιά, παραμένει στο Λιμεναρχείο από μία έως και τρεις ημέρες, πριν προωθηθούν στο κέντρο κράτησης μεταναστών Σάμου, διάστημα κατά το οποίο δεν προβλέπεται καμία κρατική παροχή σε οποιοδήποτε είδος.

Το αποτέλεσμα είναι οι μετανάστες να αντιμετωπίζουν στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έντονα προβλήματα υποσιτισμού, δύσκολες συνθήκες υγιεινής, καθώς και ελλείψεις σε είδη ρουχισμού (κουβέρτες κλπ) για το βράδυ.

Η Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου απευθύνει κάλεσμα προς κάθε συμπολίτη να συμβάλλει στην προσπάθεια που ξεκίνησε για την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης στους κρατούμενους μετανάστες.

Για τον σκοπό αυτό στελέχη της θα βρίσκονται καθημερινά από τις 18:00 έως τις 20:30 στο παράρτημα του Εργατικού Κέντρου στο Καρλόβασι (κτίριο Παριανού, απέναντι από την Εθνική Τράπεζα, στον 1ο όροφο) όπου θα συγκεντρώνουν είδη, όπως :

·        Είδη καθαρισμού και απολύμανσης χώρου (χλωρίνη, σκούπες, σφουγγαρίστρες κλπ),

·        Είδη ατομικού καθαρισμού (σαπούνια κλπ),

·        Μεγάλες σακούλες σκουπιδιών,

·        Πλαστικά πιάτα, ποτήρια, κουτάλια και πιρούνια,

·        Γάλα για βρέφη (από 2 μηνών και πάνω) και παιδιά,

·        Πάνες για μωρά,

·        Ζυμαρικά, ψωμί και φαγητά εκτός από χοιρινό κρέας,

·        Παυσίπονα,

·        Κουβέρτες.

Δεν υπάρχει ανάγκη για ατομικό ρουχισμό, μπλούζες κλπ.