Σελίδες

AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Φεβ 2013

Συνάντηση δημάρχου - επαγγελματιών για την ανάπλαση της παραλιακής


Συνάντηση με θέμα τον τρόπο εκτέλεσης και το χρονοδιάγραμμα του έργου Ανάπλασης της Παραλιακής Ζώνης Σάμου πραγματοποιήθηκε μεταξύ των επιχειρηματιών της παραλιακής και του δημάρχου Σάμου Στέλιου Θάνου ενόψει της δημοπράτησης του συγκεκριμένου έργου.
 
Το έργο θα αρχίσει αφού εγκριθούν τα τεύχη δημοπράτησης από την οικονομική επιτροπή που θα συνεδριάσει μετά την συγκρότησή της την Τετάρτη.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος εξήγησε στους επιχειρηματίες ότι το έργο έχει συγκεκριμένες ημερομηνίες και δεν είναι δυνατόν να σταματήσει για κανένα απολύτως λόγο και τους υποσχέθηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι τεχνικές υπηρεσίες θα το παρακολουθούν σε καθημερινή βάση από κοντά ώστε να ολοκληρωθεί σε διάστημα 18 μηνών.

Θα εξεταστούν δύο σενάρια, ανάλογα με το πότε θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει εργασίες ο εργολάβος. Το πρώτο σενάριο αναφέρει ότι το έργο θα ξεκινήσει από το λιμάνι αν όλα είναι έτοιμα τον Μάρτιο ενώ αν υπάρξει καθυστέρηση στην εγκατάσταση του εργολάβου τότε το έργο θα ξεκινήσει από το Γεφυράκι. Διευκρινίστηκε πάντως ότι η συγκεκριμένη συζήτηση θα επαναληφθεί παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων πριν ξεκινήσουν οι εργασίες.

Όσον αφορά τις πέργκολες, τόσο οι επιχειρηματίες όσο και ο δήμαρχος συμφώνησαν ότι θα πρέπει να λυθεί οριστικά το θέμα με την τροποποίηση του Master Plan, αν και εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο. Ο δήμος είναι διατεθειμένος να εξασφαλίσει όλες τις αδειοδοτήσεις ώστε η παραλιακή να έχει ομοιόμορφη όψη που θα ταιριάζει με την αρχιτεκτονική μελέτη ενώ από την άλλη οι επιχειρηματίες δεν θα είναι όμηροι της σημερινής κατάστασης.