Σελίδες

AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Φεβ 2013

"Η Σάμος των περιηγητών": Προβολή της Σάμου σε φινλανδικό περιοδικό


Το μηνιαίο φινλανδικό περιοδικό Kotilääkäri (“Κατ’ οίκον ιατρός”) δημοσίευσε στο τελευταίο του τεύχος, τετρασέλιδο φωτορεπορτάζ του Jari Kallio με τίτλο “Η Σάμος των περιηγητών” και υπότιτλο “Οι απόκρημνες κορυφές και τα λευκά εκκλησάκια που συναντήσαμε κατά μήκος της διαδρομής έκαναν περισσότερο ατμοσφαιρική την περιήγηση διάρκειας μιας εβδομάδας στο ελληνικό νησί της Σάμου”.

Ο αρθρογράφος μαζί με 30 άλλους Φινλανδούς περιηγητές, ηλικίας 30-70 ετών, ξεκίνησαν τη πεζοπορία τους από το Καρλόβασι. Αν και η Σάμος δεν αποτελεί παγκοσμίου φήμης προορισμό για πεζοπόρους, προσφέρει εντούτοις ορισμένες διαδρομές υψηλής δυσκολίας λόγω της ορεινής της φύσης, τονίζει ο κ. Kallio.


Στο δημοσίευμα γίνεται διεξοδική αναφορά στα φυτά που η ομάδα των Φινλανδών συνάντησε κατά μήκος της πεζοπορίας. Η αναγνώρισή τους στάθηκε δυνατή χάρη στις γνώσεις του ξεναγού Esa Eskelinen, Φινλανδού βιολόγου ο οποίος ζει στην Ελλάδα.


Τη δεύτερη μέρα της παραμονής στο νησί, η ομάδα περιηγήθηκε στην “κοιλάδα των Αηδονιών”, η οποία βρίσκεται στα βόρεια του νησιού. Η διαδρομή είναι υψηλής δυσκολίας και κατά μήκος της συναντά κανείς κυπαρισσώνες, αμπελώνες και ελαιώνες. Σε υψόμετρο 500 μ., την ομάδα καλοδέχονται οι ηλικιωμένοι κάτοικοι του χωριού Μανωλάτες.


Σύμφωνα με το δημοσιογράφο, το αποκορύφωμα της περιήγησης στη Σάμο, ήταν η πεζοπορία κατά μήκος του φαραγγιού που οδηγεί στην παραλία Ποτάμι. Και εδώ γίνεται ιδιαίτερη μνεία στη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Οι περιηγητές είχαν επίσης την ευκαιρία να κολυμπήσουν στα δροσερά νερά ενός καταρράκτη και να θαυμάσουν από κοντά ένα μεσαιωνικό εκκλησάκι.  



Το δημοσίευμα συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό του ιδίου του αρθρογράφου, καθώς και από χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες για τη Σάμο. Παρατίθενται επίσης οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων φινλανδικών ταξιδιωτικών πρακτόρων που διοργανώνουν ταξίδια πεζοπορίας στη Σάμο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιοδικό Kotilääkäri έχει 139.000 αναγνώστες.