Σελίδες

AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Φεβ 2013

Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου για το Σχέδιο "Αθηνά"


"Η προτεινόμενη συγχώνευση του Τμήματος Σ.Α.Χ.Μ. (Στατιστικής και Αναλογιστικών- Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών) με το Τμήμα Μαθηματικών στη Σάμο, συνοδεύεται με προτάσεις κατευθύνσεων του «νέου» Τμήματος Μαθηματικών, οι οποίες αγνοούν τους αποφοίτους του Μαθηματικού Τμήματος και εστιάζουν μόνο στην αυθαίρετη διαίρεση τού τίτλου τού υπό συγχώνευση Σ.Α.Χ.Μ." Αυτό υποστηρίζει σε σημερινό της δελτίο τύπου η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο οποίο σχολιάζει και γενικότερα τις προτάσεις του υπό διαβούλευση Σχεδίου "Αθηνά".

Η πρόταση ένταξης του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (Σύρος) και του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών Συστημάτων (Σάμος) στη Σχολή Θετικών Επιστημών (η Διοίκησή της οποίας βρίσκεται στη Σάμο) χαρακτηρίζεται στο δελτίο τύπου ως "αυθαίρετη και επιστημονικά αστήρικτη".

Η παραπάνω πρόταση, όπως και η πρόταση απορρόφησης του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (4ετούς διάρκειας) "θέτουν υπό αμφισβήτηση την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η οποία εκκρεμεί από το 2009".

Διαβάστε αναλυτικά όλο το δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σχετικά με το Σχέδιο "Αθηνά" του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού: