Σελίδες

AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Σεπ 2014

Ετήσιο πρόγραμμα μουσικής εκπαίδευσης από την "σαμart"


Η Ομάδα Τέχνης και Πολιτισμού "σαμart", σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική Βαθύλλος - Αντώνης Γεροχριστοδούλου, το Ωδείο Ορφείο Αθηνών, την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (Α.Σ.Ο.Ν) και τη Μουσική Παρέα Σάμου, προσφέρει ένα πρόγραμμα εκμάθησης μουσικού οργάνου και θεωρητικών σπουδών, για μικρούς και μεγάλους, ετήσιας διάρκειας (Οκτώβριος 2014 – Ιούνιος 2015) με δυνατότητα ανανέωσης. 

Το πρόγραμμα απαρτίζεται από δύο τμήματα:

Α. Τμήμα κλασικής μουσικής

Β. Τμήμα σύγχρονης μουσικής (ροκ και ποπ)




Στόχοι του προγράμματος

- Να προσφέρει υψηλού επιπέδου μουσικές σπουδές χρησιμοποιώντας το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό.

- Να προσφέρει τη δυνατότητα πιστοποίησης των επιπέδων που βρίσκεται ο κάθε σπουδαστής.

- Να γίνει αφετηρία για τη δημιουργία μουσικών σχημάτων, όπως ορχήστρα εγχόρδων, ορχήστρες μουσικής δωματίου και ροκ μπάντες οι οποίες θα δραστηριοποιούνται μουσικά στο νησί.

- Να καλύψει τα θεωρητικά κενά ανθρώπων που ήδη ασχολούνται με τη μουσική.

Α. Τμήμα κλασικής μουσικής

Προσφέρονται μαθήματα στα παρακάτω μουσικά όργανα:

Βιολί

Βιόλα*

Βιολοντσέλο*

Κοντραμπάσο*

Φλάουτο*

Κλαρινέτο*

Σαξόφωνο*

Τρομπέτα*

Τρομπόνι

Ευφώνιο / τενορ τούμπα

Πιάνο

Μονωδία


Θεωρητικά:

Θεωρία Ι, Θεωρία ΙΙ, Θεωρία ΙΙΙ

Αρμονία Ι, Αρμονία ΙΙ ,Αρμονία ΙΙΙ


Τα μαθήματα προσφέρονται από διπλωματούχους μουσικούς της Αθήνας (τα όργανα με αστερίσκο) και ντόπιους καταξιωμένους μουσικούς. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής πραγματοποίησης πιστοποιημένων σπουδών με εξετάσεις, μέσω του αναγνωρισμένου από το Κράτος Ωδείου Ορφείο Αθηνών  καθώς και δυνατότητα συμμετοχής σε συναυλίες στο τέλος του προγράμματος. Καλλιτεχνικός υπεύθυνος του τμήματος κλασικής μουσικής ο μαέστρος Παύλος Σεργίου.

Β. Τμήμα σύγχρονης μουσικής (ροκ και ποπ)


Προσφέρονται μαθήματα στα παρακάτω όργανα:

Ηλεκτρική κιθάρα

Ακουστική κιθάρα

Ηλεκτρικό μπάσο

Ντραμς



Μουσική Τεχνολογία


Υπάρχει δυνατότητα δωρεάν χρήσης αίθουσας "προβάδικου" και του τεχνικού εξοπλισμού της για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα υπό την καθοδήγηση των καθηγητών, δημιουργία ροκ σχημάτων και πραγματοποίηση συναυλιών. Καλλιτεχνικός υπεύθυνος του τμήματος ροκ μουσικής ο Χρήστος Φάκας.

Αναλυτικές πληροφορίες:


Τα μαθήματα

Τα μαθήματα εκμάθησης οργάνου και των δύο τμημάτων (και η Μουσική Τεχνολογία) είναι διάρκειας 45 λεπτών μία φορά την εβδομάδα και ατομικά. Εξαίρεση αποτελούν τα μαθήματα στα όργανα: βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο, φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο, τρομπέτα τα οποία είναι διάρκειας 1 ώρας δύο ή τρεις φορές το μήνα (βδομάδα παρά βδομάδα και πιθανότατα Κυριακές) λόγω της μετακίνησης των εκπαιδευτών από την Αθήνα και ατομικά ή σε γκρουπ 2 ατόμων (σε περίπτωση αυξημένης συμμετοχής). Τα μαθήματα αυτά θα ξεκινήσουν όταν και εφόσον συμπληρωθούν 7 υποψήφιοι μαθητές ανά μουσικό όργανο.

Τα μαθήματα Θεωρητικών και Μουσικής Τεχνολογίας είναι διάρκειας 1 ώρας μία φορά την εβδομάδα και ομαδικά. Θα πραγματοποιηθούν αν συμπληρωθεί τμήμα με τουλάχιστον 5 μαθητές.

Όλα τα μαθήματα γίνονται στην πρώην Μαυρογένειο Σχολή (Μαλαγάρι Σάμου)  εκτός αν υπάρχει διαφορετική συνεννόηση με τον διδάσκοντα καθηγητή. Ξεκινούν αρχές Οκτωβρίου και τελειώνουν τέλος Ιουνίου με πραγματοποίηση συναυλιών. Για τους σπουδαστές πνευστών υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής τους στη Φιλαρμονική Βαθύλλος - Αντώνης Γεροχριστοδούλου.

Πιστοποιημένες σπουδές

Αφορά το τμήμα κλασικής μουσικής. Με την εγγραφή στο πρόγραμμα οι σπουδαστές καλούνται να δηλώσουν αν επιθυμούν να εγγραφούν στα μαθητολόγια του Ορφείου Ωδείου (δίνοντας μια εγγραφή) και να πραγματοποιήσουν πιστοποιημένες σπουδές λαμβάνοντας μέρος σε προαγωγικές εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς (Ιούνιος) παρουσία εξεταστικής επιτροπής και παίρνοντας βεβαίωση ολοκλήρωσης της τάξης. Αφορά κυρίως νέους σπουδαστές. Όσοι έχουν ήδη κάποια γνώση μουσικού οργάνου και θέλουν να καταταγούν σε πιο προχωρημένη τάξη μπορούν να μην πραγματοποιήσουν εγγραφή (άρα και ούτε εξετάσεις τον Ιούνιο), αλλά να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους να ετοιμάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα για τις κατατακτήριες εξετάσεις του Οκτωβρίου 2015.


Τα μαθήματα θεωρητικών είναι για όλους πιστοποιημένα (χωρίς επιπλέον οικονομική συμμετοχή). Οι μαθητές θα καταταχθούν ανάλογα με το επίπεδό τους σε διαφορετικά τμήματα και στο τέλος του προγράμματος (Ιούνιος) θα δώσουν εξετάσεις και θα λάβουν βεβαίωση ολοκλήρωσης της τάξης. Στις τάξεις θεωρητικών μπορούν να μπουν και όσοι παρακολουθούν τα μαθήματα σύγχρονης μουσικής.

Οι καθηγητές

Τα ονόματα των Αθηναίων καθηγητών στις παρακάτω τάξεις θα ανακοινωθούν προσεχώς:

Τάξη βιόλας

Τάξη βιολοντσέλου

Τάξη κοντραμπάσου

Τάξη φλάουτου

Τάξη κλαρινέτου και σαξοφώνου

Τάξη τρομπέτας

Καθηγητές από τη Σάμο


Τάξη βιολιού – Ελένη Περρή

Τάξη τρομπονιού, ευφωνίου και τένορ τούμπας – Ευρυσθένης Χατζηγιάννης

Τάξη πιάνου – Δημήτρης Περρής

Τάξη μονωδίας – Δήμητρα Τσακανιά

Τάξη ηλεκτρικής & ακουστικής κιθάρας και ηλεκτρικού μπάσου – Χρήστος Φάκας

Τάξη ντραμς – Γιώργος Παυλής

Θεωρητικά μουσικής: Γιώργος Κουμαραδιός, Ευρυσθένης Χατζηγιάννης, Ελένη Περρή

Μουσική Τεχνολογία: Χρήστος Φάκας

Υπεύθυνοι μουσικών συνόλων κλασικού τμήματος: Αντώνης Γεροχριστοδούλου, Ευρυσθένης Χατζηγιάννης

Υπεύθυνος ροκ και ποπ σχημάτων: Χρήστος Φάκας

Κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα και προσφορές

65 ευρώ / μήνα, για διδασκαλία ενός μουσικού οργάνου. Αφορά όλα τα μουσικά όργανα και των δύο τμημάτων και το μάθημα Μουσική Τεχνολογία. Στην τιμή περιλαμβάνεται η δυνατότητα παρακολούθησης θεωρητικών (και εξετάσεων με βεβαίωση παρακολούθησης τάξης) και συμμετοχής στα μουσικά σύνολα.

40 ευρώ εγγραφή στα μαθητολόγια του Ορφείου Ωδείου για πιστοποιημένες σπουδές. Αφορά κυρίως νέους σπουδαστές του Τμήματος κλασικής μουσικής. Η εγγραφή δίνεται μία φορά στην αρχή.
25 ευρώ / μήνα, μόνο για τα θεωρητικά. Αφορά όσους θέλουν να παρακολουθήσουν θεωρητικά (περιλαμβάνει εξετάσεις και βεβαίωση) και δε θέλουν να μάθουν κάποιο μουσικό όργανο.
110 ευρώ / μήνα, για 2 αδέλφια ή γονιό και παιδί ή για εκμάθηση δύο μουσικών οργάνων (μπορεί να είναι και από τα δύο τμήματα)


Οι τιμές είναι ίδιες και για τα δύο τμήματα (εκτός των 40 ευρώ για πιστοποιημένες σπουδές που αφορά το τμήμα κλασικής μουσικής).
Η εγγραφή στο πρόγραμμα γίνεται με τη συμπλήρωση αίτησης και καταβολής του πρώτου μήνα.

Εγγραφές νέων μαθητών μπορούν να γίνουν και κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Για τα όργανα βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο, φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο, τρομπέτα γίνεται εγγραφή και οι υποψήφιοι μπαίνουν σε λίστα αναμονής. Μόλις συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 7 μαθητών σε κάποιο από αυτά τα όργανα, ξεκινάει η τάξη. Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθούν μαθήματα η εγγραφή (1 μήνας) επιστρέφεται.

Επικοινωνία: 2273027847, 2273023174, 6937274692

Εγγραφές από 15 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα προβών της Μουσικής Παρέας Σάμου (πρώην Μαυρογένειος Σχολή στο Μαλαγάρι Σάμου) Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, 11:00-12:00 και 18:00-20:00 και Σάββατο 11:00-12:00.

Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν προσεχώς.