Σελίδες

AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Μαρ 2015

Σαμιώτικο νηστίσιμο κέικ!


Συνταγή για ένα παραδοσιακό σαμιώτικο νηστίσιμο κέικ παρουσιάζει στην ιστοσελίδα της, koykoycook.gr, η γνωστή Σαμιώτισσα σεφ, Ρένα Κώστογλου. Δείτε πώς θα το φτιάξετε!

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ


- 1 ποτήρι καλό ελαιόλαδο η σπορέλαιο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκαλιού
- Το ξύσμα από ένα  μεγάλο πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι  του γλυκού  κανέλα
- Μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού  μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι αλάτι
- Κόκκινη Φαρίνα όσο πάρει μέχρι να γίνει το μείγμα σας σαν του κέικ (περίπου 500 g).
- 2 κουταλάκια του γλυκού  μπέικιν πάουντερ
- Μισό κουταλάκι σόδα
- Λίγο σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

- Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 175-180 βαθμούς.

- Λαδώστε και αλευρώστε ένα πυρέξ.

- Χτυπήστε το λάδι με την ζάχαρη να ασπρίσει...


- Προσθέστε τον χυμό και το ξύσμα...
 

- Ρίξτε τα μπαχαρικά και το αλάτι...

- Προσθέστε σταδιακά τη Φαρίνα, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα...
 
 
 
 - Λαδώστε και αλευρώστε καλά ένα ταψάκι...
 

- Βάλτε το μείγμα σας μέσα και ρίξτε  από πάνω σουσάμι...
 

- Ψήστε για 40 - 45 λεπτά...


- Αφήστε το να κρυώσει... και απλά απολαύστε το!

 

Επιμέλεια - Εκτέλεση συνταγής: Ρένα Κώστογλου
Φωτογραφίες: Στέλιος Μυλιώτης: Ρένα Κώστογλου
Πηγή: koykoycook.gr