Σελίδες

AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Σεπ 2015

Σεμινάρια για την Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων στο Επιμελητήριο Σάμου


Το Επιμελητήριο Σάμου διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια του Ε.Φ.Ε.Τ (Εθνικός Φορέας Ελέγχου Τροφίμων), με τίτλο "Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων".
 
Το κάθε σεμινάριο έχει διάρκεια 8 ωρών (ώρα έναρξης: 09:00 π.μ).

Θα πραγματοποιηθούν τρία τμήματα στις 2, 3 & 4 Δεκεμβρίου 2015 στην αίθουσα Σεμιναρίων του Επιμελητηρίου Σάμου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κόστος Συμμετοχής ανά καταρτιζόμενο:

-Για τα Μέλη του Επιμελητηρίου  80 ευρώ / καταρτιζόμενο (30 ευρώ το παράβολο του Ε.Φ.Ε.Τ + 50 ευρώ κόστος εκπαίδευσης).

-Για τα μη μέλη 130 ευρώ / καταρτιζόμενο  (30 ευρώ το παράβολο του Ε.Φ.Ε.Τ + 100 ευρώ κόστος εκπαίδευσης).

Κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του  Επιμελητηρίου Σάμου στην Εθνική Τράπεζα Αριθμός Λογαριασμού:  401 / 545195-79 (IBAN: GR78 0110 4010 0000 4015 4519 579).

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής τα μέλη του Επιμελητηρίου να είναι ταμειακά ενήμερα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει  μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2015  να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στα γραφεία του Επιμελητήριο Σάμου προσκομίζοντας και την απόδειξη πληρωμής του σεμιναρίου.

Δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις αργότερα της 12ης Οκτωβρίου 2015.


Κατεβάστε το το έντυπο της αίτησης συμμετοχής.

Τηλέφωνο για πληροφορίες: 2273087980.

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.

Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων, βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται στην  Υπουργική Απόφαση 14708/17-08-07.

ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ

Οι επιχειρήσεις τροφίμων που υποχρεούνται σε πλήρη ανάπτυξη συστήματος HACCP μπορούν ή να εφαρμόσουν τα προγράμματα του Ε.Φ.Ε.Τ ή να αναπτύξουν προγράμματα σύμφωνα με το σύστημα που εφαρμόζουν.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Υπεύθυνος για την εκπαίδευση του προσωπικού είναι ο υπεύθυνος της επιχείρησης.

ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ

Από την παραπάνω εκπαίδευση μπορεί να εξαιρείται μόνο το προσωπικό το οποίο διαθέτει έγκυρο τίτλο σπουδών ή πιστοποιητικό ή αποδεικτικό παρακολούθησης προγράμματος εκπαίδευσης ή κατάρτισης, από το οποίο να προκύπτει σαφώς ότι ο εργαζόμενος είναι επαρκώς καταρτισμένος σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας ή άλλου καταλλήλου κατά περίπτωση τομέα των τροφίμων.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ

Τα προγράμματα αυτά αποσκοπούν στη διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή σύμφωνα με τον Κανονισμό 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004 για την υγιεινή των τροφίμων.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ Ε.Φ.Ε.Τ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ καθορίζει το ελάχιστο περιεχόμενο των προγραμμάτων, εγκρίνει και ελέγχει την υλοποίησή τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα,  διενεργεί τη διαδικασία αξιολόγησης και εκδίδει τα σχετικά πιστοποιητικά.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Στο τέλος του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι υπόκεινται σε εξετάσεις προκειμένου να αξιολογηθούν. Οι εξετάσεις θα γίνονται σε σημεία και χρόνο που  καθορίζονται από τον Ε.Φ.Ε.Τ και τα οποία γνωστοποιούνται στο φορέα υλοποίησης εντός 10 ημερών από την ανακοίνωση ολοκλήρωσης του προγράμματος μέσω του ιστοτόπου του Ε.Φ.Ε.Τ. Η αξιολόγηση και η κατάρτιση του τελικού πίνακα των επιτυχόντων γίνεται με μέριμνα των τριμελών επιτροπών που ορίζονται από το Δ.Σ. του Ε.Φ.Ε.Τ σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 3438/2006.