Σελίδες

AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Μαΐ 2016

Αρραβώνας στη Συρία, γάμος στη Σάμο!

Ο Μαχμούντ και η Ρόμπι, το ζευγάρι Σύρων προσφύγων που παντρεύτηκαν στη Σάμο

Μια συγκινητική ιστορία με πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι προσφύγων από τη Συρία παρουσιάζει στην Εφημερίδα των Συντακτών η Σαμιώτισσα δημοσιογράφος, Μαργαρίτα Ικαρίου. Δείτε την αναλυτικά:

"Στη Σάμο, τη γενέτειρα της προστάτιδας του γάμου θεάς Ηρας, ένωσαν τις ζωές τους με τα δεσμά του γάμου ο 30χρονος Μαχμούντ και η 27χρονη Ρόμπι. Είχαν αρραβωνιαστεί το 2008 στη Συρία, προτού τα δεινά του πολέμου στη χώρα τους τούς οδηγήσουν σε άλλες γειτονιές της Γης.

Ο Μαχμούντ εδώ και έναν χρόνο έχει εγκατασταθεί στη Γερμανία, όπου και σπουδάζει Επικοινωνία και Διοίκηση, ενώ η Ρόμπι παραμένει -μαζί με τον αδερφό της- επί ένα και πλέον μήνα στον χώρο ταυτοποίησης προσφύγων στη Σάμο, χωρίς να γνωρίζει ποια θα είναι η μελλοντική πορεία της.

Η λοιπή οικογένειά της βρίσκεται εγκλωβισμένη στην Τουρκία και δεν κατάφερε ούτε καν η μητέρα της, όπως δηλώνει η ίδια με παράπονο, να είναι κοντά της σε αυτή τη σημαντική στιγμή της ζωής της.

Η οικογένεια του Μαχμούντ βρίσκεται ακόμη στη Συρία και ο νεαρός άνδρας δηλώνει εξαιρετικά ανήσυχος για την τύχη τους. "Ηρθα από τη Γερμανία στη Σάμο, μόνο και μόνο για να ξαναβρώ την αγαπημένη μου... και να της ζητήσω να με παντρευτεί", δηλώνει συγκινημένος, ενώ εκείνη -εξαιρετικά φειδωλή σε δηλώσεις- χαμογελά και χώνεται στην αγκαλιά του, περήφανη για το υπέροχο νυφικό που της έφερε και την ανθοδέσμη, που δεν αφήνει από τα χέρια της.

Παντρεύτηκαν νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής στην πρωτεύουσα της Σάμου, φωτογραφήθηκαν μεταξύ φίλων με θέα τη θάλασσα του Αιγαίου, περιδιάβηκαν στην κεντρική πλατεία και την παραλιακή λεωφόρο με τη γαμήλια αμφίεσή τους, κάθισαν στα κεντρικά καφέ για να απολαύσουν την πρώτη μέρα του γάμου τους, υπό τις ευχές και τα θετικά σχόλια των Σαμίων.

"Θα ξαναέρθουμε στη Σάμο", δηλώνουν "αλλά αυτή τη φορά όχι με βάρκα... όχι ως πρόσφυγες πολέμου... Ως άνθρωποι ελεύθεροι, που αγαπούν αυτόν τον τόπο για το καταφύγιο που τους πρόσφερε... και μια ελπίδα για ζωή χωρίς πολέμους, χωρίς προσφυγιά, χωρίς αποκλεισμούς!
".

Πηγή: efsyn.gr