Σελίδες

AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Ιουλ 2017

Τη Σάμο ως έδρα Πολυτεχνικής Σχολής στηρίζει ο Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος


Την στήριξή του στην επιλογή της Σάμου ως έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας, κ. Ευσέβιος.

Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιότατος τονίζει: "Πέρα από τα επιστημονικής φύσεως επιχειρήματα, σύμφωνα με τα οποία τα ήδη υπάρχοντα τμήματα γνωστικής αιχμής: α) Μαθηματικών και β) Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων συνδέονται άμεσα με το πνεύμα και την επιστημοσύνη μιας Πολυτεχνικής Σχολής, η προέκταση του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σάμο μέσω μιας πολυτεχνικής Σχολής θα σήμαινε την διάθεση από μέρους της Κυβερνήσεως να στηρίξει τους πολύπαθους ακρίτες-κατοίκους του Νησιού μας, οι οποίοι ζούμε στις ακρώρειες του βορειανατολικού Αιγαίου και αγωνιζόμαστε να προστατεύσουμε την αξιοπρέπειά μας και να φυλάξουμε τα σύνορα της Ευρώπης, ως άλλες Θερμοπύλες.

Ας μην λησμονείται, ότι είμαστε λίγοι, αλλά μόνιμοι κάτοικοι της ακριτικής Σάμου, με ο,τι αυτό συνεπάγεται και τα τελευταία χρόνια πιεζόμαστε αφόρητα από το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα, καθώς υφιστάμεθα σοβαρούς κραδασμούς σε κοινωνικό, πολιτικό, πολιτισμικό και κυρίως οικονομικό επίπεδο.

Η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής στη Σάμο θα αναβαθμίσει έτι περισσότερο την πνευματική ιδιοσυγκρασία των Σαμίων και θα αποτελέσει τον δίκαιο έπαινο για την μέχρι τώρα άριστη και διακεκριμένη επιστημονική παρουσία των άλλων τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η ανάγκη ακαδημαϊκής αποκέντρωσης είναι πλέον απόλυτη, σε συνδυασμό μάλιστα με την τάση πολλών νέων μας να επιλέγουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να σπουδάσουν ή να συνεχίσουν την επιστημονική τους πορεία. 

Ας γίνει επιτέλους κατανοητό, ότι η Ελληνική Επικράτεια αρδεύεται και στηρίζεται από τις Επαρχίες και ιδίως τις ακριτικές, οι οποίες με τη σειρά τους πρέπει να αξιολογούνται ανάλογα με τις ανάγκες τους και να επιβραβεύονται από την κεντρική εξουσία, για να συνεχίζουν να αγωνίζονται εν καιρώ κρίσεως, κόντρα στην κακοδαιμονία που μας περιβάλλει, με στόχο ένα καλό παρόν και ένα καλύτερο μέλλον".

Advertisement