Σελίδες

AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Οκτ 2017

Σαμιώτικα κρασιά και γεύσεις στη διεθνή τουριστική έκθεση "Nostos 2017"


Τα κρασιά του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού  Συνεταιρισμού Σάμου (Ε.Ο.Σ.Σ) θα συμμετάσχουν από 13 έως και 16 Οκτωβρίου στην "Nostos 2017", την μοναδική εκθεσιακή - συνεδριακή εκδήλωση της χώρας μας για τον εναλλακτικό τουρισμό. Στην ίδια έκθεση θα παρουσιαστούν στο κοινό και οι ιδιαίτερες σαμιώτικες γεύσεις. 

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε ειδικό εκθεσιακό χώρο στη Ναύπακτο με συμμετοχή χωρών όπως η Γερμανία, η Γαλλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Ελβετία, η Αυστρία, η Ουγγαρία, η Δανία, η Σουηδία, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Λευκορωσία, η Κροατία, η Σερβία, η Ρουμανία, η Τουρκία, Κίνα, Ινδία κ.ά.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει η ενότητα ""Nostos Food Tourism", η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον γαστρονομικό τουρισμό και την ελληνική παραδοσιακή αλλά και σύγχρονη κουζίνα.

Σε ειδικά διαμορφωμένο και εξαιρετικά καλαίσθητο χώρο, θα παρουσιαστούν τα κρασιά από «άσπρο μικρόρωγο μοσχάτο» του Ε.Ο.Σ. Σάμου που θα συμμετέχει στη Nostos με όλη τη γκάμα των γλυκών, ξηρών και ημίξηρων οίνων παραγωγής του.



Ο Σαμιώτης chef Ασλάνης Παντερλής θα ετοιμάσει τη μοναδική «κατσικίσια πλάτη γεμιστή» που γεύονται οι νησιώτες τις γιορτινές μέρες, όπου η μοναδική της νοστιμιά οφείλεται στο πολύωρο μαρινάρισμα με λευκό ξηρό μοσχάτο Σάμου, ενώ οι ευωδιές της γέμισης από διάφορα μυρωδικά συνταιριάζουν αρμονικά με το πολυβραβευμένο διεθνώς Samos Vin Doux. 


Εκτός από αυτό το εκλεκτό έδεσμα, στους επισκέπτες θα παρουσιαστούν "ρολάκια μοσχαρίσια γλυκοπικάντικα" με πιπεριές, ρόκα, μέλι και το επί 6 χρόνια παλαιωμένο Samos Nectar, "γαρίδες με μαραθόριζα" και γλυκό σαμιώτικο κρασί, "ντάκος σαμιώτικος" με ελιές, κάπαρη, λιαστές τομάτες και σχινόπρασο, καθώς και "τυροχοιρομέρι με αρωματικά βότανα" σβησμένο με λευκό ημίξηρο Aegean Breeze και διανθισμένο με μαρμελάδα από "μπουρνελάκι" σαμιώτικο, σουσάμι, μαυροκούκι και ντόπια μυρωδικά. 

Οινογευστικές δοκιμές με τα σαμιώτικα κρασιά αλλά και κεράσματα θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν οι διακεκριμένες προσωπικότητες που έχουν προσκληθεί στη "Nostos 2017", hosted buyers, εκπρόσωποι διεθνών τουριστικών επιχειρήσεων και φορέων, ακαδημαϊκοί, sommelier και οινολάτρες, δημοσιογράφοι, επαγγελματίες του τουρισμού.

Η "ψυχή" της διοργάνωσης, ο αντιδήμαρχος Ναυπάκτου Γιάννης Σύψας, αναφερόμενος στην για πρώτη φορά συμμετοχή της Σάμου, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Πιστεύουμε πως η φετινή συμμετοχή του Ενιαίου Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Σάμου στη "Nostos 2017" αποτελεί ένα ισχυρό στοιχείο σύνδεσης με τη μακραίωνη οινοποιητική παράδοση των ακριτικών νησιωτικών κοινωνιών, αναδεικνύοντας παράλληλα τη δυνατότητα περαιτέρω αξιοποίησης, ανάπτυξης και εξωστρέφειας των παγκοσμίως γνωστών και πολυβραβευμένων κρασιών μας…"