Σελίδες

AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Φεβ 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: "Άρωμα" Σάμου στην έκθεση HORECA!

Φωτογραφίες από τη σελίδα του executive chef, Βαγγέλη Μπιλιμπά, στο facebook

Καινοτόμες συνταγές που περιλάμβαναν σαμιώτικο μοσχάτο κρασί και βρώσιμο φύκι παρουσίασε σε ζωντανή επίδειξη το Σάββατο στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης HORECΑ ο Σαμιώτης executive chef, Βαγγέλης Μπιλιμπάς.

Η μεγάλη έκθεση για ξενοδοχεία, καφέ και εστιατόρια HORECA φιλοξενείται στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στα Σπάτα Αττικής από τις 9 έως τις 12 Φεβρουαρίου.

Οι καινοτόμες δημιουργίες του που παρουσιάστηκαν στη HΟRΕCΑ  περιείχαν μια ποικιλία κρασιών του Ενιαίου Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σάμου (Ε.Ο.Σ.Σ). Για παράδειγμα:

- Σαλάτα από φύκια, πράσινα φυλλώματα, μανιτάρια πλευρώτους, γαρίδα, λάδι τρούφας, χαβιάρι από το "Samos Vin Doux", το πολυβραβευμένο γλυκό Μοσχάτο Σάμου.

- Θαλασσινός μουσακάς με καραβίδα σβησμένη με "Aegean Breeze", το τραγανό λευκό ξηρό Μοσχάτο Σάμου.

- Θαλασσινές ταλιατέλες με κρέμα καπνιστού σολωμού σβησμένου με "Ψηλές Κορφές".

- Σούπα με ραβιόλι γεμιστό με ραγού φυκιών και γαρίδας σβησμένης με το εξαιρετικό παλαιωμένο "Samos Anthemis."

- Μπαρμπούνι με ραγού λαχανικών αρωματισμένων με "Ψηλές Κορφές", πουρέ σελινόριζας και τουίλ από φύκια.

- Στρείδι με φύκια και σάλτσα από το λευκό ημίξηρο Μοσχάτο "Aegean Breeze".

- Για επιδόρπιο: Γλυκιά κρέμα με τσάι μάτσα, άγαρ-άγαρ και το ημίξηρο ροζέ "Selana" (ημίξηρο, ροζέ).

Δείτε τις φωτογραφίες από την επίδειξη μαγειρικής στη HORECA οι οποίες ανέβηκαν στη σελίδα του Βαγγέλη Μπιλιμπά στο facebook!