Η φετινή χρονιά για τον τρύγο στη Σάμο είχε υψηλή ποιότητα και έγινε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, κάτι το οποίο θα έχει θετικά αποτελέσματα στην ποιότητα του παραγόμενου κρασιού.
Ο τρυγητός του 2018 στη Σάμο ξεκίνησε ιδιαίτερα πρώιμα στις 24 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε μέσα Σεπτέμβρη για τις ορεινές περιοχές του νησιού.
Χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς ήταν η μέτρια σε ποσότητα (ελαφρά αυξημένη από πέρσι) σταφυλική παραγωγή και οι υψηλοί βαθμοί σακχάρων στα σταφύλια, πράγμα που ευνοεί την οινοποίηση των γλυκών οίνων.
Τα ξηρά παραγόμενα κρασιά έχουν ικανοποιητική οξύτητα και εξαιρετικό αρωματικό χαρακτήρα.
Γενικά από άποψη ποιότητας, η χρονιά είναι καλή και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αν και οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον Ιούνιο δεν ήταν ιδανικές για τα δεδομένα της περιοχής.
Η οινική παραγωγή αναμένεται να είναι ποιοτικά πολύ καλή.
Δεν υπάρχει διαφοροποίηση στις τιμές από την περσινή χρονιά.
Πηγή: Flashnews.gr
Πηγή: Flashnews.gr