Σελίδες

AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Απρ 2019

Η ενημερωτική συνάντηση για θέματα υγείας στο ΓΕΛ Σάμου


Τα θέματα υγείας που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα, και ειδικότερα τις σχολικές μονάδες που φιλοξενούν πρόσφυγες μαθητές σε ΔΥΕΠ και Τάξεις Υποδοχής, απαντήθηκαν σε πολύωρη  συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΓΕΛ Σάμου.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Ιατρικός Σύλλογος  Σάμου, ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), Άγης Τερζίδης, και ο αντιπρόσωπος του ΕΟΔΥ στη Σάμο Μάνος Λογοθέτης.

Τη συζήτηση συντόνιζαν η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αλεξία Εμμανουηλίδου και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σάμου, Δημήτρης Ταμπαχανιώτης.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ απάντησε στις ερωτήσεις των γονέων που πήγαν για να ενημερωθούν και εξήγησε με επιστημονικό τρόπο την δράση του ΕΟΔΥ προκειμένου να θωρακιστεί υγειονομικά το ΚΥΤ. 

Οι γονείς ζητούσαν με συνεχής ερωτήσεις να μάθουν για τον τρόπο Ιατρικής παρακολούθησης των προσφύγων και των παιδιών τους που πηγαίνουν στα σχολεία.


Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τους γιατρούς του ΕΟΔΥ αλλά και από τον γιατρό και γονέα, Νίκο Τρικαλινό, ήταν ξεκάθαρες τουλάχιστον για το αν υπάρχουν κίνδυνοι από την συνύπαρξη όλων των παιδιών στα σχολεία. 

Ο γιατρός του ΕΟΔΥ Μάνος Λογοθέτης ενημέρωσε πλήρως για την διαδικασία του υγειονομικού ελέγχου των προσφύγων και μεταναστών βάσει των διεθνών εγκεκριμένων ιατρικών πρωτοκόλλων. 

Μετά από τρεις και πλέον ώρες και με αρκετή ένταση πολλές φορές η συζήτηση ολοκληρώθηκε. 

Αυτό το οποίο αποδείχθηκε από την συνάντηση είναι ότι δεν έγινε από την αρχή σε τέτοια έκταση ενημέρωση ώστε να εδραιωθεί το αίσθημα ασφάλειας που θα συμβάλει στην ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων. 

Τέλος ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Άγης Τερζίδης κάλεσε επιτροπή των γονέων να παρακολουθήσουν την διαδικασία εμβολιασμού που θα γίνει σε λίγες μέρες στο ΚΥΤ και πρότεινε συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να γίνουν με κυριότερη την παρακολούθηση των παιδιών που πηγαίνουν σε ΔΥΕΠ και Τάξεις Υποδοχής από γιατρό του ΕΟΔΥ ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πηγή: voreioaigaio.ert.gr
Αναδημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com