Σελίδες

AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Απρ 2019

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Έλενας Χουσνή στην Αθήνα!

Φωτογραφία του Αντώνη Γκόλτσου

Το νέο βιβλίο της Έλενας Χουσνή με τίτλο "Κλίμακα F" παρουσιάστηκε το Σάββατο σε εκδήλωση στην Αθήνα.

Το βιβλίο της εκπαιδευτικού και βραβευμένης συγγραφέως που ζει και δημιουργεί στη Σάμο κυκλοφορεί σε λίγες μέρες από τις εκδόσεις Κύφαντα.

Όπως αναφέρει ο κ. Νικόλαος Ορφανός, ο οποίος παρακολούθησε την παρουσίαση του βιβλίου στην Αθήνα "η εκδήλωση παρουσίασης έλαβε χώρα στο Polis Art Café, με την παρουσία πάρα πολλών φίλων, γνωστών και θαυμαστών της συγγραφέως. 

Προλόγισαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο ιδιοκτήτης της Polis Art και ο υπεύθυνος των εκδόσεων "Κύφαντα ", Γιάννης Χουτόπουλος.

Για το βιβλίο,τα περιεχόμενα και τα πολλά πλεονεκτήματά του βιβλίου, για τους στοχασμούς, τις απόψεις και τα μηνύματα που απορρέουν από αυτό, αλλά και για τη συγγραφέα και το λογοτεχνικό έργο της, γενικά, μίλησαν, η Μαρία Παρέντη (νομικός,υποψήφια διδάκτωρ Εγκληματολογίας - συντονίστρια του περιοδικού " ΚΑΤΙΟΥΣΑ " και ο Σέργιος Γκάκας, συγγραφέας, πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας. 

Οι καλλίφωνες τραγουδίστριες Βυζαντία Πυριόχου και Νατάσσα Συλλιγνάκη απέδωσαν δύο υπέροχα ριζίτικα παραδοσιακά τραγούδια. 

Την εκδήλωση έκλεισε η τιμώμενη λογοτέχνιδα, Ελενα Χουσνή, με τις ευχαριστίες της προς όλους για την παρουσία τους,την Αδελφότητα Σαμίων Αθηνών για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης, τις εκδόσεις Κύφαντα και τους ομιλητές, ενώ αναφέρθηκε στα κοινωνικά, πολιτικά και ιδεολογικά θέματα, προβλήματα και καταστάσεις που παρουσιάζονται στην εποχή μας και ειδικά σε εκείνα του φανατισμού και του φασισμού που αποτελούν και το κεντρικό νόημα του βιβλίου της. 

Ακολούθησαν μερικές παρεμβάσεις και ερωτήσεις από παρευρισκομένους που συζητήθηκαν και απαντήθηκαν από την κ. Χουσνή και από τους ομιλητές".

Δείτε τις φωτογραφίες του Αντώνη Γκόλτσου από την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου "Κλίμακα F" της Έλενας Χουσνή στην Αθήνα!











Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

«Τι κάνουμε;». Είναι αποφασισμένος να πάρει απάντηση στα ερωτήματά του.

«Κινούμε λίγο τον κόσμο. Όταν αρχίζει να χάνει την ισορροπία του».

«Την ισορροπία των λίγων».

«Μη γίνεσαι αφελής. Πάντα την ισορροπία οι λίγοι την επιλέγουν. Στα μέτρα τους».

«Δεν έχει σημασία, λοιπόν, ποιοι είναι αυτοί;»

«Βεβαίως και έχει. Υπάρχουν πολλές ολιγαρχίες. Υπαρκτές και εν δυνάμει. Το ζήτημα είναι να επιλέξεις με ποια θα πας».

«Ποια ολιγαρχία επιλέξαμε εμείς;»

«Την πιο παλιά. Αυτή που έχει επιβιώσει από όλα. Αυτή που ξέρει πότε ο κόσμος πρέπει να αλλάξει και τον αλλάζει».

Μια επίθεση με εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Ισραηλιτική Λέσχη και η αποκάλυψη της δολοφονίας μιας νεαρής γυναίκας κινητοποιούν δημοσιογράφους και πολιτική ηγεσία. Την ευθύνη αναλαμβάνει η οργάνωση «Κρυπτεία». Οι συλλήψεις που ανακοινώνει η αστυνομία αποτελούν κίνηση εντυπωσιασμού ή προάγγελο νέων χτυπημάτων; Μια ομάδα δημοσιογράφων με τη βοήθεια του καθηγητή Πουλιέζου προσπαθεί να αποκαλύψει την ταυτότητα των δραστών. Μια ομάδα νεαρών στην Αίθουσα ΘΕ.ΛΙ. (Θεμέλιος Λίθος) επηρεάζουν την κοινή γνώμη κάνοντας παρεμβάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Ο πόλεμος ξεκινά και τα νήματα κινούν «αόρατοι» παίκτες. Ποιος θα κερδίσει το παιχνίδι; Στο μέσο της μάχης η Κλίμακα F. Θα δώσει απαντήσεις. Ίσως τελικά η «αράχνη» αλλάξει όψη για να επιβιώσει…

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΚΛΙΜΑΚΑ F» της ΕΛΕΝΑΣ ΧΟΥΣΝΗ

Έρη Ρίτσου, συγγραφέας:

"Ένας σκοτεινός, κυνικός, ανερμάτιστος άνθρωπος κινεί τα νήματα της πληροφόρησης, προωθώντας τις ειδήσεις που επιθυμεί, κατασκευάζοντας ειδήσεις. Έχει στην υπηρεσία του έναν ταλαντούχο νέο, τον οποίο φρόντισε να παρακολουθεί από τα πρώτα νεανικά του χρόνια, να τον διαλύσει ως προσωπικότητα και να τον επανασυνδέσει ως πιόνι κατάλληλο για τη δουλειά για την οποία τον προόριζε. Μια ομάδα δημοσιογράφων και ένας διανοούμενος καθηγητής, με τους φοιτητές του να παίρνουν τη θέση του όταν εκείνος είναι ανήμπορος, θα σταθούν απέναντι στις σκοτεινές δυνάμεις που δρουν υπόγεια και επικίνδυνα. 

Η Έλενα Χουσνή συνθέτει με μαεστρία ένα πολιτικό μυθιστόρημα που διαθέτει έντονα στοιχεία θρίλερ ενώ δανείζεται απ΄τη φιλολογία της επιστημονικής φαντασίας χωρίς όμως να παύει να περιγράφει απολύτως ρεαλιστικά καταστάσεις που είναι πραγματικές -ακόμα και όταν μοιάζουν να μην είναι. Παράλληλα οι κύριοι χαρακτήρες παρουσιάζονται με λιτές, αδρές γραμμές δίνοντας και τον τόνο του ψυχολογικού δράματος. Ένα βιβλίο εξαιρετικά επίκαιρο, μια μελέτη του πώς η πλουτοκρατία θρέφει και χρησιμοποιεί τον φασισμό, πώς ο φασισμός εισδύει στους πόρους της κοινωνίας, πώς το κατευθυνόμενο διαδίκτυο αποτελεί κύριο όπλο διαμόρφωσης της κοινής γνώμης. Είναι άραγε χαμένο το παιχνίδι; Όχι όσο υπάρχουν Άνθρωποι. Όχι όσο τα πιόνια διατηρούν ένα ψήγμα ανθρωπιάς"

Άντζη Κουνάδη, μεταφράστρια: 

"Η Κλίμακα F είναι πάνω από όλα ένα αμιγώς πολιτικό θρίλερ, σκληρό, σκοτεινό, ανελέητο. Είναι ένα βιβλίο για τα χαμένα όνειρα και τις νεκρές ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς, αλλά και των γενεών που θα έρθουν, για τις υποσχέσεις που αθετήθηκαν τόσο πολλές φορές. Είναι ένα βιβλίο για το τέρας που κρύβουμε όλοι μέσα μας, ένα τέρας που αρέσκεται να χειραγωγείται, που ψάχνει ευκαιρία ν’ αναδυθεί, που αποδεικνύεται τόσο ευκολόπιστο, που γίνεται μαριονέτα στα χέρια όσων κινούν τα νήματα. 

Και όλα αυτά συμβαίνουν εδώ, στην Ελλάδα, όχι σε κάποιο τριτοκοσμικό κρατίδιο της Αφρικής. Και αυτό είναι που πονάει περισσότερο. Η Έλενα περιγράφει ένα δυστοπικό μέλλον που όμως βρίσκεται ήδη εδώ, δίπλα μας, και όσο κι αν προσπαθούμε να πιστέψουμε πως τίποτα δεν θα συμβεί, πως στο τέλος όλα θα πάνε καλά, το Κακό έχει ήδη νικήσει και εμείς εθελοτυφλούμε".

Ελίζα Γεωργιάδη, blogger- BookTales: 

"Η Έλενα Χουσνή παίρνει το ρίσκο να ρίξει φως σε πολλά σημεία των καιρών, να καταγράψει στις σελίδες του βιβλίου της αλήθειες που κρύβονται πίσω από προσωπεία και παραπληροφόρηση. Η γραφή της κατακεραυνωτική, χτυπάει εκεί που μας πονάει, σπάει το κακοφορμισμένο σπυρί της σύγχρονης κοινωνίας για να καθαρίσει την πληγή, αποκαλύπτει το σάπιο απόστημα μιας γενιάς που φορά παρωπίδες, που δεν διευρύνει τους ορίζοντές της, δεν υψώνει τη φωνή της σε ό,τι τη φιμώνει και την κρατάει στάσιμη σε μια νοσηρή κατάσταση. Ένα βιβλίο που θα βρει αρκετούς απέναντί του, αλλά όσα γράφονται μέσα του μας αφορούν όλους. Μήπως έφτασε η ώρα να σηκωθούμε από τα μαλακά μαξιλάρια του καναπέ μας; Μήπως έφτασε η ώρα να ακουστεί και η δική μας φωνή;"

Λίγα λόγια για την Έλενα Χουσνή

Φωτογραφία της Έλενας Χουσνή από την Ελεάννα Κωνσταντάκη

Η Έλενα Χουσνή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πέλλα. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες Έθνος και Έθνος της Κυριακής, ως υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ως επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου. Επίσης εργάστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σάμου, ενώ σήμερα είναι Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Δήμου Σάμου. 

Το 2012 το μυθιστόρημά της "Άλικο σαν το… Αίμα" έλαβε το Α΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Νωρίτερα, το 2009, είχε βραβευθεί από την ΠΕΛ με το Α΄ Βραβείο Θεατρικού Έργου και με το Γ΄ Βραβείο Μυθιστορήματος. Έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς. Διηγήματά της έχουν φιλοξενηθεί σε συλλογικά έργα και περιοδικά.

Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο "Στα άδυτα... των δυτών" από τις εκδόσεις Δίαυλος. Ακολούθησε το 2016 η "Χρυσή Εκδίκηση – Η πτώση μιας δυναστείας", το 2017 "Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα", και το 2018 οι Καταραμένες Πολιτείες", όλα από τις εκδόσεις Κύφαντα.

Από τον Ιανουάριο του 2015 είναι μέλος της ΕΛΣΑΛ (Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας).
Advertisement