Φωτογραφία αρχείου |
Στη σχετική δημοσίευση στην ιστοσελίδα του περιοδικού με τίτλο "Nine Greek islands for globetrotting gastronomes" (σε ελεύθερη μετάφραση: "Εννιά ελληνικά νησιά για ταξιδιώτες γαστρονομικού τουρισμού") αναφέρεται αναλυτικά ότι:
"Η Σάμος είναι ευλογημένη με βουνά, κοιλάδες, καταπράσινα δάση και θάλασσα, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα τοπικά προϊόντα της περιλαμβάνουν ελαιόλαδο, εσπεριδοειδή και ζουμερές ντομάτες.
Όσον αφορά τα ποτά, η Σάμος έχει να κάνει με το μοσχάτο, ένα γλυκό κρασί που είναι χαρακτηριστικό του νησιού.
Παρόλο που τα μοσχάτα παράγονται και αλλού, η έκδοση του Σάμου είναι γεμάτη με αρώματα μήλων και αχλαδιών.
Οι λάτρεις του κρασιού θα πρέπει να επισκεφθούν το νησί τον Αύγουστο για το δεκαήμερο φεστιβάλ κρασιού, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ξαναγεμίσουν τα ποτήρια τους όσο συχνά επιθυμούν.
Μην χάσετε το Ευπαλίνειο Όρυγμα, ένα από τα σπουδαιότερα τεχνικά επιτεύγματα του κλασσικού κόσμου.
Θυμηθείτε τα μαθηματικά σας: Η Σάμος ήταν η πατρίδα του Πυθαγόρα, του πατέρα των μαθηματικών
Τη δημοσίευση στο National Geographic έκανε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.