AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Δεκ 2012

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τους λαθρομετανάστες στη Σάμο


Ερώτηση με θέμα: "Τριτοκοσμικές οι συνθήκες κράτησης των μεταναστών. Σε εκκρεμότητα η λειτουργία του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Σάμου" κατέθεσαν στους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Αιγαίου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Αγνή Καλογερή, Δημήτρης Τσουκαλάς, Βασιλική Κατριβάνου και Θεόδωρος Δρίτσας.

Συγκεκριμένα, οι τρεις βουλευτές μιλούν για "απαράδεκτες συνθήκες" που επικρατούν στη Σάμο σε ό,τι αφορά στην κράτηση των μεταναστών στο Λιμεναρχείο Σάμου και ζητούν. Όπως αναφέρουν, "οι μετανάστες κρατούνται σε ακατάλληλο χώρο 30 τ.μ. και σιτίζονται από το περίσσευμα φαγητού του Δημοτικού Γηροκομείου Σάμου μία φορά το 24ωρο και από το φιλότιμο και τον ανθρωπισμό των λιμενικών υπαλλήλων και των κατοίκων της Σάμου".
"Οι συνθήκες χαρακτηρίζονται τριτοκοσμικές και η σίτισή τους επαφίεται άλλη μια φορά στο αίσθημα αλληλεγγύης του Σαμιακού λαού. Παρά τις εξαγγελίες του Υπουργού για άμεση -εντός των ημερών- λειτουργία του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής, βασιλεύει ο αυτοσχεδιασμός και η γραφειοκρατία.

Αυτός ο ερασιτεχνισμός πρέπει να σταματήσει άμεσα. Θέτει σε κίνδυνο την υγεία των μεταναστών, των λιμενικών υπαλλήλων, εκθέτει τη χώρα διεθνώς και πάνω από όλα προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και την ανθρωπιά του Σαμιακού λαού.

Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει ΑΜΕΣΑ μέτρα για την σίτιση, στέγαση και υποδοχή των μεταναστών καθώς και για την ασφαλή εργασία των εργαζομένων στο Λιμεναρχείο Σάμου", τονίζει και σε δήλωσή της η βουλευτής Σάμου Αγνή Καλογερή.

Δείτε το κείμενο της ερώτησης: