AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Ιαν 2019

Βροχές και κρύο στη Σάμο Παρασκευή και Σαββατοκύριακο

 
Για νέο γύρο κακοκαιρίας που θα επηρεάσει τη χώρα από το απόγευμα της Παρασκευής έως και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου κάνει λόγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
 
Όπως αναφέρει, από το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς έρχονται νοτιότερα, οι ψυχρές μάζες θα προκαλέσουν πρόσκαιρα σχετικά μεγαλύτερα ύψη βροχοπτώσεων κυρίως στο Βορειοδυτικό Αιγαίο, την Κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τις Βόρειες Σποράδες, βαθμιαία στην Ανατολική Μακεδονία και από αργά το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
 
Σχετικά με τις χιονοπτώσεις προβλέπει ότι από το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά θα ενταθούν και θα συνεχιστούν το Σάββατο στη Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα εξασθενήσουν.
 
Η ΕΜΥ επισημαίνει, τέλος, την ενίσχυση των ανέμων στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά, μέχρι και το Σάββατο το μεσημέρι, με εντάσεις 7 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά και 9 μποφόρ.
 
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δηλώνει ότι βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
 
Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.
 


Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com