Σελίδες

AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

1 Φεβ 2013

Η πρώτη αντίδραση του πρύτανη για τα νέα δεδομένα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου


«Όλοι  όσοι υπερθεμάτιζαν ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ή τμήματά του θα κλείσουν, διαψεύστηκαν. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι θα δηλώσουμε ευχαριστημένοι με τις προτεινόμενες συγχωνεύσεις...», δήλωσε στην ΕΡΑ Αιγαίου ο πρύτανης του Ιδρύματος, Πάρις Τσάρτας, μετά και τη χθεσινή δημοσιοποίηση από το Υπουργείο Παιδείας του σχεδίου «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω σχέδιο προτείνει μικρές αλλαγές για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, δηλαδή συγχώνευση τριών τμημάτων (ενός στη Σάμο και δύο στη Χίο) από συγγενικά τους στην ίδια χωρική ενότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσάρτα, «η πρυτανεία έχει ενστάσεις για αυτές τις συγχωνεύσεις, γιατί δε νοείται για την περίπτωση της Σάμου συγχώνευση δύο τμημάτων που έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν αυτόνομα. Πρόκειται για πρωτοφανή ακαδημαϊκά λάθη. Θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας και θα περιμένουμε τα ακαδημαϊκά επιχειρήματα του Υπουργείου», τόνισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου.

Το σχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση για τις επόμενες 45 ημέρες, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί για το θέμα σύνοδος των πρυτάνεων στο Λαύριο.

Πηγή: ΕΡΑ Αιγαίου