AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Φεβ 2013

Το Π.Α.ΜΕ. αντιδρά στο πρόγραμμα ανταλλαγής χρησιμοποιημένου λαδιού με πετρέλαιο


Την αντίδραση της Γραμματείας Εκπαιδευτικών του Π.Α.ΜΕ. στη Σάμο προκαλεί το πρόγραμμα ανταλλαγής χρησιμοποιημένου λαδιού με πετρέλαιο στα σχολεία, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.

Σύμφωνα με καταγγελία της Γραμματείας, «Ο κύριος Πέτρος Παριανός, Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, εισηγήθηκε στους διευθυντές των δημοτικών σχολείων του νησιού μας πρόγραμμα ανταλλαγής χρησιμοποιημένου λαδιού με πετρέλαιο. Η ανάθεση θα γίνει σε ιδιώτη και η μεταφορά και η συγκέντρωση του χρησιμοποιημένου λαδιού από τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς».

Η Γραμματεία καταγγέλλει τη δημοτική αρχή του νησιού που «μέσω της σχολικής επιτροπής για την Παιδεία, επιχειρεί να συνδέσει το αποδεκατισμένο σχολείο με την αγορά». Καλεί τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, την τοπική ΕΛΜΕ, τους συλλόγους διδασκόντων όλων των σχολείων, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, καθώς και άλλους φορείς να καταδικάσουν την πρόταση και να την αρνηθούν στην πράξη. «Να σταματήσει ο δήμος να κάνει τον πλασιέ των επιχειρήσεων και των κερδοσκόπων στα σχολεία», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Πηγή: 902.gr