Ολοκληρώθηκε για άλλη μια χρονιά ο τρύγος στη Σάμο, ο οποίος είχε ξεκινήσει φέτος από τις 31 Ιουλίου.
Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2013, συνέτειναν στο να πρωιμίσει η χρονιά κατά 10 μέρες. Πρωίμισε τόσο η έκπτυξη όσο και η ωρίμαση των σταφυλιών. Οι φυσιολογικές θερμοκρασίες του καλοκαιριού βοήθησαν στην κανονική ωρίμαση και την ανάπτυξη αρωματικών χαρακτήρων.
Προβλήματα φυτοπροστασίας δεν υπήρξαν ιδιαίτερα. Ο συνολικός όγκος παραγωγής ήταν χαμηλότερος του περσινού, λόγω και της ανοιξιάτικης χαλαζόπτωσης.
Οι σακχαρικοί τίτλοι και οι οξύτητες είναι σε πολύ ικανοποιητικές τιμές και αναμένεται τα κρασιά της εσοδείας να έχουν πολύ καλά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, που αναδεικνύουν τα κρασιά της Σάμου με τις σπάνιες ιδιαιτερότητές τους.
Ο τρύγος ξεκίνησε 31/7 και τελείωσε στις 13/9/2013.
Πηγή: paseges.gr
Προβλήματα φυτοπροστασίας δεν υπήρξαν ιδιαίτερα. Ο συνολικός όγκος παραγωγής ήταν χαμηλότερος του περσινού, λόγω και της ανοιξιάτικης χαλαζόπτωσης.
Οι σακχαρικοί τίτλοι και οι οξύτητες είναι σε πολύ ικανοποιητικές τιμές και αναμένεται τα κρασιά της εσοδείας να έχουν πολύ καλά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, που αναδεικνύουν τα κρασιά της Σάμου με τις σπάνιες ιδιαιτερότητές τους.
Ο τρύγος ξεκίνησε 31/7 και τελείωσε στις 13/9/2013.
Πηγή: paseges.gr
Πηγή φωτογραφιας: Ε.Ο.Σ.Σ