Συνταγή για παραδοσιακά σαμιώτικα μπουρεκάκια παρουσιάζει η
ιστοσελίδα συνταγών ελληνικής μαγειρικής "Salt and Sugar". Δείτε πώς μπορείτε να τα φτιάξετε!
1 μέτρια κολοκύθα τριμμένη, ψημένη στο φούρνο και καλά στραγγισμένη
500 gr φέτα τριμμένα
4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και καλά τσιγαρισμένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι χοντροκοπανισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι φρεσκοκομμένο
αλάτι κατά βούληση
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 πακέτο φύλλο για πίτες
τριμμένο τυρί για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται η ζύμη περισσότερα μπαχαρικά και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες μακριές και περίπου 4 εκ. φάρδος. Απλώνουμε τη ζύμη κατά μήκος κάθε λωρίδας και τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού ή σε τριγωνάκια.
Τοποθετούμε τα μπουρεκάκια σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι από πάνω.
Πηγή: Saltandsugar.gr