AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Απρ 2017

Αυξάνονται οι φόροι για τους επιβάτες από το αεροδρόμιο Σάμου


Σύμφωνα με απόφαση της Fraport Greece και με άμεση ισχύ από τις 11 Απριλίου 2017 οι αναχωρούντες επιβάτες από το αεροδρόμιο της Σάμου υπόκεινται σε αυξημένο φόρο.

Ο νέος φόρος στα δρομολόγια των χαρακτηρισμένων ως άγονων γραμμών (όπως η γραμμή Θεσσαλονίκης-Σάμου) ανήλθε στα 16,74 € αντί του μέχρι τώρα ισχύοντος φόρου 0,30 €, και στα υπόλοιπα δρομολόγια ανήλθε στα 13,86 €, αντί του μέχρι τώρα ισχύοντος φόρου των 12,30 € .

Αυξημένοι κατά τα ίδια ποσά θα είναι και οι φόροι για τους αναχωρούντες επιβάτες από τα υπόλοιπα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport, δηλαδή από τα αεροδρόμια Ακτίου, Ζακύνθου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Κω, Λέσβου, Μυκόνου, Ρόδου, Σαντορίνης, Σκιάθου και Χανίων, ανάλογα με το αν τα δρομολόγια είναι χαρακτηρισμένα ως άγονες γραμμές ή όχι.

Η Astra Airlines ανακοίνωσε ότι "με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους επιβάτες, αναλαμβάνει να καλύψει το επιπλέον ποσόν του φόρου για όλα τα εισιτήρια που έχει εκδώσει μέχρι στιγμής και δεν συμπεριλαμβάνουν την εν λόγω αύξηση, ανεξάρτητα από την ημερομηνία αναχώρησης των επιβατών".