Ο διάσημος σεφ, Ανδρέας Λαγός, εμπνέεται από το νησί του, τη Σάμο, και δημιουργεί το πιο ανάλαφρο και δροσιστικό γλυκό του καλοκαιριού. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή του:
Χρόνος προετοιμασίας: 25′
Χρόνος μαγειρέματος: 5′
Έτοιμο σε: 30′
Χρόνος αναμονής 6 ώρες
Υλικά:
14 γρ. ζελατίνη (7 φύλλα)
500 ml κρασί σαμιώτικο γλυκό Μοσχάτο
200 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
2 ροδάκινα, σε λεπτές φέτες
4 βερίκοκα, σε λεπτές φέτες
2 βανίλιες, σε λεπτές φέτες
200 γρ. σταφύλια λευκά και κόκκινα κομμένα στη μέση (χωρίς κουκούτσι)
2 φέτες πεπόνι, σε κυβάκια
10 φράουλες κομμένες στα 2 ή στα 4 (ανάλογα με το μέγεθος)
15-20 μικρά φύλλα βασιλικού
Διαδικασία:
Σε ένα μπολ μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 5 λεπτά.
Ζεσταίνετε 100ml από το κρασί, μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε τις ζελατίνες, καλά στυμμένες και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν.
Αδειάζετε το μίγμα σε μπολ και προσθέτετε το υπόλοιπο κρασί και το χυμό λεμόνι. Ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά και να είναι έτοιμο να πήξει.
Βάζετε τα φρούτα και τα φύλλα βασιλικού σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, ρίχνετε το μίγμα του κρασιού και βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 6 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Ξεφορμάρετε το ζελέ και σερβίρετε.
Πηγή: SamiaAmpelos.gr και OliveMagazine.gr