AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Αυγ 2013

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: "Αντάμα στο Αιγαίο", το χορευτικό φεστιβάλ στους Μυτιληνιούς


Με μεγάλη επιτυχία το Χορευτικό Συγκρότημα Μυτιληνιών Σάμου διοργάνωσε το Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών "Αντάμα στο Αιγαίο", το Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 στον χώρο της Πυρασφάλειας των Μυτιληνιών.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν το Χορευτικό Συγκρότημα Μυτιληνιών Σάμου με αφιέρωμα στους χορούς από τη Λήμνο, η χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Χώρας - Ποτοκακίου "Ειρήνη" με χορούς από τη Σάμο και το φιλοξενούμενο χορευτικό από τη Χίο του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Ομίλου Χίου "Λέων Αλλάτιος" που παρουσίασε χορούς από τη Χίο, την Κρήτη, τη Θράκη και τον Πόντο.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από το φεστιβάλ:
















Οι διοργανωτές εκφράζουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στις επιχειρήσεις που πρόσφεραν χορηγίες, τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθεια τους, τους χορευτές και τους δασκάλους των συγκροτημάτων που παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα και τον Πόντο, καθώς και το πλήθος κόσμου που παρακολούθησε την εκδήλωση

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 4/8, το Χορευτικό Συγκρότημα Μυτιληνιών Σάμου παρουσίασε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Μυτιληνιών την παράσταση θεάτρου σκιών "Ο Καραγκιόζης Δασάρχης", την οποία επιμελήθηκε ο Σταύρος Σπυράκης (δάσκαλος & υπεύθυνος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ομηρούπολης Χίου) μαζί με την οικογένεια του.

Οι διοργανωτές εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον κ. Σπυράκη και την οικογένειά του για τις υπέροχες στιγμές γέλιου που χάρισαν στους μικρούς και μεγάλους φίλους που παρακολούθησαν την παράσταση.

Δείτε φωτογραφίες από την παράσταση:



Το Χορευτικό Συγκρότημα Μυτιληνιών Σάμου θα συνεχίσει να δίνει το δυναμικό παρόν του και τις υπόλοιπες ημέρες του καλοκαιριού, στηρίζοντας τη σαμιακή και ελληνική παράδοση με τη συμμετοχή του σε διάφορες εκδηλώσεις.