AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Ιουλ 2015

Από τις 15/7 και στη Σάμο οι αιτήσεις για το επισιτιστικό πρόγραμμα


Από τις 15 Ιουλίου έως και τις 5 Αυγούστου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις των κατοίκων της Σάμου που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα "Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής", που χρηματοδοτείται από το ταμείο ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους.

Το πρόγραμμα αφορά μόνον όσους πολίτες έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση το 2015 και δήλωσαν ως πραγματικό εισόδημα 3.000 ευρώ για μεμονωμένο άτομο, 4.500 ευρώ για ζευγάρι, συν 1.500 ευρώ για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο άτομο, συν 900 ευρώ για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο άτομο. Για τις μονογονεϊκές οικογένειες το πρώτο ανήλικο μέλος λογίζεται ως ενήλικας.

Στο πραγματικό εισόδημα δεν λογίζονται η διατροφή, το επίδομα αναδοχής, το εξωιδρυματικό επίδομα, καθώς και τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας.

Στις παροχές του προγράμματος προβλέπεται διανομή τροφίμων, ειδών οικιακού καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, σε πακέτα.

Στους άστεγους θα παρέχονται έτοιμα γεύματα μέσω συσσιτίων και στους μαθητές δημοτικών σχολείων θα παρέχονται έτοιμα γεύματα ή δεκατιανό.

Επιπλέον, στους ωφελούμενους θα παρέχονται υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, υπηρεσίες κοινωνικοποίησης παιδιών και κοινωνικά φροντιστήρια.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.idika.org.gr/teba, σε ειδική φόρμα.

Όσοι πολίτες δεν διαθέτουν ίντερνετ και ηλεκτρονικό υπολογιστή, μπορούν να απευθύνονται στα αρμόδια γραφεία του Δήμου, της Μητρόπολης, του Επιμελητηρίου και του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έχοντας μαζί τους Α.Φ.Μ, Α.Μ.Κ.Α, Ταυτότητα, Ε1 και Ε9 του 2015 (οικονομικό έτος 2014) και τον κωδικό TAXIS.

Σημεία εξυπηρέτησης για την υποβολή αίτησης ορίστηκαν και τα εξής:

* Διεύθυνση: Δερβενακίων & Α.Αλέξη, αρμόδια Αθανασίου Φωτεινή, από 8 π.μ. έως 3 μ.μ., τηλέφωνο 2273353457, e-mail: f.athanasiou@samos.pvaigaiou.gov.gr

* Διεύθυνση: Δερβενακίων & Α.Αλέξη, αρμόδιος  Πανούσος  Αθανάσιος, από 8 π.μ. έως 3 μ.μ., τηλέφωνο 2273353441, e-mail: a.panousos@samos.pvaigaiou.gov.gr

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος για το 2015-2016 ανέρχεται στα 135.000.000 ευρώ (πανελλαδικά) και για το 2015 οι προμήθειες θα γίνουν από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.