AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Σεπ 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κυκλοφοριακή αγωγή για παιδιά στην πόλη της Σάμου!

Πηγή φωτογραφιών: Σελίδα "Samos - European Mobility Week" στο Facebook

Σε ένα μικρό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής μετατράπηκε την Κυριακή ο δημοτικός κήπος της πόλης της Σάμου.

Ήταν μια ιδέα της Στέλλας Παπανικολάου που υλοποιήθηκε με την δική της συνδρομή, με τα παιδιά του Τοπικού Τμήματος Βαθέος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Πέλλας Πέλλυ Παππά.

Τα παιδιά έμαθαν να κινούνται με ασφάλεια, να ακολουθούν τα σήματα, να σταματούν στις διαβάσεις πεζών, να μην μπαίνουν στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας.

Για κάθε παράβαση βέβαια υπήρχε και η κλήση και η "οδυνηρή" τιμωρία της για λίγο απομάκρυνσης από την δραστηριότητα. Με πατίνια, ποδήλατα, πεζοί, καροτσάκια με μωρά ακολούθησαν σωστά τους κανόνες.

Στη συνέχεια έγινε ένα μικρό πείραμα στο σταθμό των Κ.Τ.Ε.Λ.

Στον χώρο που καταλαμβάνει ένα λεωφορείο, πόσοι πεζοί και ποδήλατα αντιστοιχούν;

Διαπιστώθηκε ότι για ένα λεωφορείο που μεταφέρει 50 επιβάτες, αντιστοιχούν σε μια σειρά 27 πεζοί δηλαδή για όλο τον όγκο του λεωφορείου 5x27=135 πεζοί. Επίσης μια σειρά από 6 ποδήλατα, 3 πατίνια και ένα καρότσι μωρού. Αναλογικά με τον όγκο του λεωφορείου 18 ποδήλατα, 9 πατίνια και 3 καρότσια.

Δείτε φωτογραφίες από την εκπαιδευτική αυτή δράση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κινητικότητας στη Σάμο!




























Πηγή: Σελίδα "Samos - European Mobility Week" στο Facebook