Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην Σάμο το 2016 χαρακτηρίστηκαν από λίγες βροχοπτώσεις και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες κατά την διάρκεια και της χειμερινής και της ανοιξιάτικης περιόδου.
Κατά την περίοδο της ωρίμανσης και του τρυγητού, εξαιρετικές συνθήκες δημιουργήθηκαν από την έλλειψη βροχοπτώσεων και των κανονικών θερινών θερμοκρασιών.
Η ωρίμαση των σταφυλιών ήταν φυσιολογική και η ποιότητα κρίνεται άριστη, μία από τις καλύτερες χρονιές της δεκαετίας.
Ο όγκος σταφυλικής παραγωγής είναι αυξημένος κατά 15% σε σχέση με το 2015.
Πηγή: keosoe.gr