AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Φεβ 2013

Κατάληψη από τις εργαζόμενες στο «Βοήθεια στο Σπίτι»


Τα δεδουλευμένα τους, τα οποία αφορούν οφειλές από το 2010, ζητούν οι εργαζόμενες του πρώην Δήμου Πυθαγορείου στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Συγκεκριμένα τους οφείλονται επτά μήνες του 2010, δέκα μήνες του 2011 και επτά μήνες από τον Μάιο του 2012. Η οργή και η αγανάκτηση τις ανάγκασαν να προχωρήσουν το μεσημέρι της Τετάρτης σε κατάληψη του γραφείου της Σαμιακής Αρωγής προκειμένου να βρουν το δίκιο τους.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι το γεγονός ότι εδώ και 20 μέρες έχουν φτάσει χρήματα στα ταμεία του Ν.Π.Δ.Δ. που χειρίζεται το πρόγραμμα όμως λόγω δικαστικών αποφάσεων υπέρ των εργαζομένων που έχουν τελεσιδικίσει πρέπει να καταβληθούν και οι προσαυξήσεις κάτι που προκαλεί μείζον πρόβλημα μιας και τα χρήματα αυτά δεν είναι σε θέση να τα δώσει ο δήμος. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σαμιακής Αρωγής Κώστα Αμυρσώνη τα χρήματα θα δοθούν για την εξόφληση του 2011 αφού θα συνεδριάσει την Τρίτη το Δ.Σ του νομικού προσώπου και γίνει η έγκριση από τον επίτροπο.

Πηγή: ert.gr

Εν τω μεταξύ, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σάμου εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης στις εργαζόμενες του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι" της Δημοτικής Ενότητας Πυθαγορείου.

Δείτε την ανακοίνωση: