AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Νοε 2013

Τέρενς Κουίκ : "Στο μηδέν η οικονομία της Σάμου"


Για "σκηνές θλίψης και οργής" που αντίκρισε στη Σάμο στο πλαίσιο της νέας περιοδείας του στο νησί κάνει λόγο ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

"Στο σημείο μηδέν έχει φτάσει η οικονομική δραστηριότητα της Σάμου, καθώς τα στοιχεία του τοπικού Ο.Α.Ε.Ε δείχνουν το εξής πρωτοφανές : σε κάθε 7 νέους ασφαλισμένους, διαγράφονται, κατά μέσο όρο, 25!", υποστήριξε ο κ. Κουίκ.

"Αυτό δείχνει ότι 4 επαγγελματίες αποσύρονται από τη δουλειά, προφανώς οι περισσότεροι κλείνοντας τις όποιες επιχειρήσεις τους, και μόλις εγγράφονται στον Ο.Α.Ε.Ε, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία, με πολύ μικρότερου δυναμικού επιχειρηματικές δραστηριότητες", δήλωσε.

Στα γραφεία του Ο.Α.Ε.Δ που επίσης επισκέφθηκε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. διαπίστωσε ότι "στρατιά νέων ανθρώπων κατέθετε δικαιολογητικά για μία 'προνομιούχο' θέση στην περιορισμένη λίστα των πεντάμηνων συμβάσεων που πετάει ως ασπιρίνη η συγκυβέρνηση στους 5.500 ανέργους του νησιού".

Επισκεπτόμενος τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο κ. Κουίκ μίλησε για "γυμναστές οι οποίοι προσελήφθησαν για να διδάξουν την επιστήμη τους στα σχολεία", αλλά "έχουν ξαφνικά μετατραπεί σε διοικητικούς υπαλλήλους!".

"Ήταν η εκβιαστική επιλογή που τους τέθηκε από τον Υπουργό Παιδείας των μνημονίων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο οποίος τους είπε ότι αν δεν μετατραπούν σε γραφιάδες, θα απολυθούν και θα πάνε σπίτια τους", σχολίασε ο κ. Κουίκ, που είχε και συνάντηση γνωριμίας με τον νέο Διοικητή του νοσοκομείου, Γιώργο Ραγκούση.

Συζήτησαν τις ελλείψεις σε προσωπικό και σε μηχανήματα υποδομής -όπως ο αξονικός τομογράφος-, αλλά και το θέμα των οικονομικών σκανδάλων για τα οποία μιλά ο κ. Κουίκ, που κατέθεσε πρόσφατα σχετική Ερώτηση στο Υπουργείο Υγείας, ως πρώτο βήμα, πριν στείλει, όπως είπε, τον φάκελο της υπόθεσης στον Εισαγγελέα.

"Πρέπει να βρεθεί άκρη για το χάος των οφειλών των 30.000.000 που δημιούργησαν οι προηγούμενες διοικήσεις, σε συνδυασμό με την τελευταία Διοικήτρια, η οποία είπε σε ραδιόφωνο ότι δεν ήξερε σε ποιους χρώσταγε το Νοσοκομείο το οποίο διοικούσε επί τρία χρόνια! Πρωτοφανές!", είπε ο κ. Κουίκ.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο βουλευτής εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον του Αντιπεριφερειάρχη Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, για την "αντιδημοκρατική και παράνομη" απόφασή του να μην επιτρέψει στους ΑΝ.ΕΛ. και σε άλλα κόμματα να καταθέσουν στεφάνι την Κυριακή, ανήμερα της επετείου της Ένωσης του νησιού με τη μητέρα Ελλάδα.