AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Νοε 2013

"Υποτείνουσα": "Να λειτουργήσει η αστική συγκοινωνία στην πόλη της Σάμου"


Η έναρξη των εργασιών ανάπλασης της παραλιακής ζώνης στην πρωτεύουσα της Σάμου έφερε στην επιφάνεια το θέμα της λειτουργίας της αστικής συγκοινωνίας και η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Σάμου "Υποτείνουσα" να ζητά την άμεση λειτουργία της. 

Σύμφωνα με την Κίνηση, "τα τελευταία χρόνια στην πόλη της Σάμου έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Η πόλη απλώθηκε σε πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια, η κρίση έκανε τον κόσμο να προσπαθεί να βρίσκει τρόπους προκειμένου να περιορίσει τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο. Η βενζίνη είναι δυσανάλογα ακριβή σε σχέση με τα μειωμένα εισοδήματα. Το λιμάνι μεταφέρθηκε στο Μαλαγάρι. Η εικόνα επισκεπτών με τις αποσκευές και μέσα σε απίστευτη ζέστη να περπατούν από την πόλη στο εμπορικό λιμάνι αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για όλους μας. 

Τα έργα ανάπλασης μείωσαν ραγδαία τις θέσεις στάθμευσης. Ποιος προέβλεψε το πως θα αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα; Πρέπει άμεσα να προγραμματιστεί η ύπαρξη αστικής συγκοινωνίας και χώρος στάθμευσης στο Μαλαγάρι. 

Ο Δήμος διαθέτει ένα υπερπολυτελές λεωφορείο το οποίο ήταν προορισμένο να λύσει το πρόβλημα της αστικής συγκοινωνίας. Υπάρχουν δύο στάσεις, στο Τουριστικό Λιμάνι και στο Άνω Βαθύ, που στοίχισαν η κάθε μία στον έλληνα φορολογούμενο 45.000 ευρώ, όσο μία γκαρσονιέρα κάθε στάση. Κι ενώ έχουμε τις στάσεις, έχουμε και το λεωφορείο, δεν το θέτουμε σε λειτουργία και αφήνουμε το πρόβλημα αυτό να διαιωνίζεται. 

Πρόθεσή μας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο είναι να ζητήσουμε από το Δήμαρχο να οριστεί τετραμελής Επιτροπή, με ένα μέλος από κάθε παράταξη, η οποία θα ασχοληθεί με τη λειτουργία Αστικής Συγκοινωνίας στην πόλη μας. Πρέπει να μάθουμε επιτέλους να βάζουμε πάνω απ όλα τους πολίτες αυτού του τόπου".