AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Ιουλ 2015

Έσβησε η φωτιά μεταξύ Χώρας και Μύλων - Βίντεο & Φωτογραφίες

Φωτογραφίες από τη σημερινή επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή μεταξύ Χώρας και Μύλων Σάμου. Αριστερά φωτογραφία του Αντώνη Κυριαζή και δεξιά φωτογραφία του Γιώργου Κωνσταντάκη.

Άμεσα έθεσαν υπό μερικό έλεγχο οι πυροσβέστες τη νέα φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη Σάμο, μεταξύ Χώρας και Μύλων. Νωρίς το απόγευμα, μάλιστα, κατάφεραν και να τη σβήσουν.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 4, σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Χώρας και επεκτάθηκε ώς την περιοχή Δενδριάδες Μύλων.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Πύραρχο Φώτη Δημαρέση, με την επέμβαση 16 πυροσβεστών που κατέφτασαν με έξι οχήματα, αλλα και των εθελοντών, η εστία της τέθηκε από νωρίς υπό μερικό έλεγχο, ενώ σύντομα οι φλόγες της έπαψαν να καίνε.

Ρίψεις νερού έκαναν για λίγο ένα ελικόπτερο Camov κι ένα από τα δύο Καναντέρ CL 215 που μετασταθμεύουν εδώ και λίγες ημέρες στο νησί.

Όπως αναφέρει επισήμως η Πυροσβεστική, συνολικά κάηκαν περίπου 6 στρέμματα αγροτικής έκτασης.

Για τη φωτιά ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σάμου, ενώ για τα αίτια εκδήλωσής της διενεργείται προανάκριση από το τοπικό Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Δείτε βίντεο του Αντώνη Κυριαζή και φωτογραφίες από την επιχείρηση πυρόσβεσης!


Φωτογραφία: Γιώργος Κωνσταντάκης


Φωτογραφία: Αντώνης Κυριαζής

Φωτογραφία: Αντώνης Κυριαζής

Φωτογραφία: Αντώνης Κυριαζής

Φωτογραφία: Αντώνης Κυριαζής