AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Αυγ 2015

Σολίστ παγκοσμίου φήμης την Κυριακή 9/8 στο Πυθαγόρειο


Μια ομάδα από παγκοσμίου φήμης σολίστ συναντιέται την Κυριακή 9 Αυγούστου σε μια βραδιά- κουιντέτο στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου, στο πλαίσιο του Samos Young Artists Festival 2015.

Η συναυλία αρχίζει στις 20:30 και τα εισιτήρια κοστίζουν 5 ευρώ.

Εκτός από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Samos Young Artists Festival 2015, βιολιστή Daniel Nodel  (γεννημένος στο Μινσκ και πέρα από τις ορχηστρικές του δραστηριότητες, παθιασμένος με τη μουσική δωματίου), θα παρευρεθούν ακόμη και η νεαρή Γερμανίδα βιολίστρια Sarah Christian, η οποία έχει δώσει πολλά κοντσέρτα μουσικής δωματίου και σόλο συναυλίες και επίσης έχει εργαστεί ως εξάρχων στη Φιλαρμονική της Βρέμης, και ο μουσικός βιόλας Wen Xiao Zheng από την Κίνα, ο οποίος σπούδασε στην Ισπανία και τη Γερμανία και από το 2014 παίζει βιόλα στη Συμφωνική Ορχήστρα του Βαυαρικού Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού.

Ο τσελίστας Maximilian Hornung, με εμπειρία στη μουσική δωματίου, όπως η συμμετοχή του στο Tecchler Trio και μέχρι πρόσφατα κύριος τσελίστας του βαυαρικό ραδιοφωνικού σταθμού, ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια μια τεράστια σόλο καριέρα και έχει ήδη κερδίσει δύο βραβεία ECHO για τα πρώτα του CD.

Kαι μαζί τους, η πολύπλευρη και περιζήτητη σε διάφορα project ως μουσική συνοδός πιάνου, Silke Avenhaus, για την οποία έχουν γράψει έργα γνωστοί συνθέτες όπως ο Glanert και Widmann. 

Tο πρόγραμμα που θα παίξουν και οι πέντε, περιλαμβάνει μεγάλα, ρομαντικά κουιντέτα του Τσέχου συνθέτη Antonin Dvorak και του Γάλλου συνθέτη César Franck.

Πηγή: CultureNow.gr